Hollie Dance, una dona britànica de 46 anys, està vivint un autèntic calvari mentre lluita per trobar la manera d'evitar la mort del seu fill, que està en coma i connectat a un respirador des del mes d'abril passat. Una jutgessa del Tribunal Superior de Justícia va dictaminar que el petit, de dotze anys, ha de ser desconnectat del suport vital que l'ha mantingut viu aquests dos mesos, ja que els metges que l'han atès han dictaminat que el nen està en "mort cerebral" i mai no despertarà. La seva mare, no obstant això, no perd l'esperança.

La família Battersbee, formada per Hollie Dance i Paul Battersbee, i els seus tres fills Tom, de 22 anys, Lauren, de 20, i el petit de la casa, Archie, de dotze anys, era una família londinenc normal i corrent. El passat set d'abril, no obstant això, la seva vida va canviar per sempre quan Archie va tenir un terrible accident després de posar en pràctica un perillós repte viral que havia vist a les xarxes socials. El petit va patir danys cerebrals irreversibles que el van deixar en coma. L'hospital va recomanar acabar amb el tractament del nen, i davant de la negativa de la família, va presentar un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia. Ara, la jutgessa d'aquest cas ha donat la raó a l'hospital, i ha assenyalat la data en la qual Archie ha de ser desconnectat: no pot excedir d'aquesta setmana. No obstant això, la seva família ha recorregut la decisió, i esperen que la seva lluita i insistència no sigui en va.

El perillós repte del penjat va deixar en coma Archie

Tal com ha relatat als mitjans Hollie, que és el màxim portaveu de la família en aquesta lluita contra la justícia i l'hospital, el set d'abril Archie estava a la seva habitació jugant, com feia molts dies, i per això ella no estava massa pendent. Passades unes hores, la dona va entrar a l'habitació del nen, i el va trobar inconscient, amb una corda al voltant del seu coll. La dona ràpidament va trucar una ambulància i el nen va ser traslladat d'urgència a l'hospital, on van intentar reanimar-lo, sense èxit. El Royal London Hospital, on el petit està sent tractat, va determinar que el cervell d'Archie havia patit danys irreversibles a causa de l'estrangulació, i que el seu estat era de "mort cerebral". El nen ha estat en coma, i connectat a un respirador artificial que el manté viu, des d'aleshores.

La mare d'Archie va investigar què és el que el seu fill havia estat fent i, si bé ella no assegura al cent per cent que el seu fill va intentar posar en pràctica el perillós repte viral "del penjat" o "blackout challenge", tot apunta que va ser així. Aquest repte viral, que de tant en tant reviu a les xarxes i suposa un enorme perill per als nens, consisteix a escanyar-se mitjançant una corda, un cinturó o un objecte similar a aquests fins a perdre la consciència. El mes de maig, unes setmanes després de l'accident d'Archie, una nena de deu anys dels Estats Units va morir per aquest mateix repte viral.

La família no perd l'esperança

El Royal London Hospital va determinar que el millor era desconnectar Archie perquè no despertaria mai i, davant de la negativa de la família, l'hospital va portar el cas als tribunals. A començaments d'aquest mes, el tribunal va donar la raó a l'hospital, i malgrat la insistència d'Hollie i tota la família Battersbee per evitar que desconnectin el nen, la jutgessa ha sentenciat que aquesta setmana el nen ha d'estar desendollat.

Hollie, no obstant això, ha recorregut les televisions i els diaris britànics per intentar crear consciència social en aquest cas. "Al llarg d'aquestes setmanes hem vist progrés a Archie. Em va prémer la mà, la seva pressió sanguínia va pujar i es va estabilitzar durant deu minuts", relata la mare. "A l'Archie haurien de donar-li més temps. Hi ha pacients de Covid que van estar connectats a un respirador, lluitant per la seva vida, durant sis mesos i fins i tot un any. L'Archie ha estat connectat vuit setmanes molt curtes, en les que hem estat dins i fora del jutjat", ha relatat Hollie a The Guardian, afegint que aquesta situació està sent "emocionalment esgotadora" per a tota la seva família.