Detinguda a Barcelona una dona i el seu xòfer per imprimir receptes mèdiques falses i traficar amb medicaments psicofàrmacs arreu l'Estat.

Receptes mèdiques falses a Nou Barris i Sant Andreu

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut un home i una dona implicats en un delicte continuat de falsificació de receptes mèdiques i d'un delicte contra la salut pública per tràfic d'estupefaents.

receta médico pixnio

Els detinguts falsificaven receptes mèdiques i després traficaven amb medicaments per a la depressió i l'ansietat, els psicofàrmacs / Pixnio

La investigació conjunta es va iniciar a principis d'any arran d'una informació anònima que alertava que una dona falsificava receptes de psicofàrmacs als districtes de Sant Andreu i Nou Barris de Barcelona.

Arran d'això, els agents van detenir la dona, de 44 anys, i un home de 28, el seu xòfer, que col·laborava amb ella.

L'arrestada, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, imprimia en un locutori les receptes falsificades entre dos i tres cops per setmana, fins a 10 exemplars cada vegada.

Trafiquen amb Orfidal a Barcelona

Un cop adquirits il·lícitament els medicaments a diferents farmàcies de Barcelona, els detinguts els utilitzaven per traficar en el mercat il·legal de psicofàrmacs.

De fet, feien servir empreses de paqueteria i missatgeria, utilitzant noms i DNIs falsos, per enviar els medicaments arreu de l'Estat.

Precisament per l'ús d'identitats falses, la dona també està acusada d'un delicte d'usurpació d'estat civil.

DNI / Mossos

Per falsificar les receptes, feien servir DNIs d'altres persones i usurpaven identitats / Mossos d'Esquadra

En concret, els investigadors han constatat que s'haurien fet fins a 150 enviaments fora de Catalunya des de l'any passat.

Els medicaments amb què traficaven són Stinox, Orfidal, Zolpidem Apotex i Rubifem, relaxants musculars i antidepressius.

Tots es comercialitzen amb recepta mèdica i són fàrmacs sintetitzats amb base de metilfenidat, el seu principi actiu, emparentat amb les amfetamines.

Enxampada una dona i el seu xòfer

Les detencions es van fer el 21 d'abril al domicili de la dona.

Se li va intervenir un DNI fals, un telèfon mòbil i diversa documentació manuscrita rellevant per la investigació.

La detenció de l'home –que feia de xofer a la dona- va quedar sense efecte, però té l'obligació d'assistir a la seu judicial quan el jutge ho ordeni. La dona va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat en càrrecs.