Enxampen l'estafador dels DNI a Cunit (Baix Penedès): un home de 38 anys que ha aconseguit robar més de 16.000 euros del banc fent-se passar per cinc persones diferents de les quals havia robat el DNI.

Un home del Penedès roba 16.000 euros del banc

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns un home de 38 anys a Cunit per robar 16.000 euros a diferents entitats bancàries fent-se passar per cinc persones diferents. Per aconseguir-ho, en algunes ocasions utilitzava diferents complements com ulleres per semblar-se a les fotos dels DNI de les víctimes i sumat a l'ús obligatori de la mascareta va poder enganyar els treballadors dels bancs, d'on retirava fins a 2.000 euros en cada ocasió.

Es feia passar per les víctimes a qui havia robat el DNI

Durant el mes de febrer, els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que un individu treia diners en aquestes sucursals identificant-se amb el DNI de persones que havien denunciat la desaparició del document. En iniciar la investigació, van comprovar a través de les càmeres de seguretat com el mateix individu havia fet diverses retirades d'efectiu en diversos punts del territori. En tots aquests casos, el detingut tenia una aparença molt similar a la de les víctimes.

Durant la investigació es van poder recuperar tres dels documents d'identitat que utilitzava i això va permetre acreditar que l'investigat cometia de forma continuada un delicte de receptació. Els documents utilitzats provenien de furts i robatoris comesos a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Mossos / Arxiu

Detenen un home de 38 anys a Cunit (Baix Penedès) per estafar 16.000 euros al banc: robava DNI i es feia passar per les víctimes per extreure els diners / Arxiu

El detingut té 38 anys i és veí de Calafell

En total, el detingut, de 38 anys i veí de Calafell (Baix Penedès) va treure diners des de sucursals de l'Alt Penedès, Tarragonès, Baix Llobregat i Segrià. L'home està acusat de catorze delictes d'estafa, catorze falsificacions documentals i receptació.

Finalment, l'home va ser detingut el dilluns passat i després de passat a disposició judicial el dijous al Jutjat d'instrucció número 2 del Vendrell va quedar en llibertat amb càrrecs. Els Mossos investiguen si podria estar relacionat amb altres estafes.