L'exjugador del Sevilla Quincy Promes (Amsterdam, Països Baixos, 1992) està acusat d'importar més de 1.300 quilos de cocaïna. El futbolista, tanmateix, no és la primera vegada que es veu implicat en presumptes assumptes turbulents de narcotràfic i de participació en alguna organització criminal. De fet, ja era sospitós de tot això abans i, segons ha anunciat el Ministeri Públic dels Països Baixos, les substàncies estupefaents per les quals està imputat al seu país d'origen serien dos lots, un de 650 quilos i un altre de 713. Tots dos van ser interceptats el passat 2020 al Port d'Amberes, a Bèlgica i, segons el National Drug Monitor, aquesta droga hauria suposat uns guanys de 75 milions d'euros venudes als carrers d'Amsterdam.

A més, Promes va confessar que va apunyalar el seu cosí durant una reunió familiar. Això ho va fer un cop el mitjà neerlandès NOS va publicar gravacions secretes al respecte. El davanter de l'Spartak ha estat processat pel Ministeri Públic dels Països Baixos, previ al tema del narcotràfic, per aquests fets com un delicte d'intent d'assassinat. L'agressió al seu cosí va produir-se en un magatzem de la seva propietat a Abcoude, en un petit poble a només 14 quilòmetres d'Amsterdam, el desembre de 2020 quan el futbolista era, en aquells moments, jugador de l'Ajax i va ser detingut. 

Anirà Quincy Promes a la vista prèvia el pròxim dilluns?

Però tornant al cas del narcotràfic des del Port d'Amberes: la vista prèvia del judici és dilluns vinent. L'únic problema és que Promes es troba en aquests moments molt lluny dels Països Baixos, jugant al club rus Spartak de Moscou i per tant resideix a la capital de Rússia. No està clar si el futbolista es personarà davant les autoritats neerlandeses.

El seu advocat, Robert Malevicz, ha decidit no pronunciar-se, de moment, perquè assegura que ho farà "durant la sessió de dilluns vinent". Les autoritats holandeses, no obstant això, han recordat que el cas "pot ser tramitat pel jutjat sense la seva presència, però amb un advocat autoritzat per ell". D'aquesta manera, amb tota probabilitat Promes continuï a Moscou mentre Malevicz acudeix a la vista prèvia del pròxim dilluns.