Fa unes setmanes, l'advocada de Ramón el Manitas, l'únic imputat per la desaparició i mort de l'Esther a Traspinedo, va demanar que retiressin les mesures cautelars al sospitós argumentant que no hi ha proves suficients. Tot i que els investigadors cada vegada tenen més clar que no va participar en els fets. La jutgessa instructora ha denegat la petició i ha explicat amb tota mena de detalls perquè, de moment, no retirarà les mesures preventives cap al sospitós

Ramón el Manitas és l'única persona que va ser detinguda per la seva presumpta implicació en la desaparició de l'Esther a Traspinedo. Després de sis dies detingut i de passar dues vegades a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs i és l'únic imputat pels fets. L'arrest va ser abans que trobessin el cos de la jove de 35 anys a la cuneta d'una carretera del municipi.  

Des de fa dos mesos, aquest home continua imputat com a presumpte autor dels fets. Al principi, la jutgessa li va prohibir sortir de la província de Valladolid, però a mesura que avançava la investigació, li va rebaixar les mesures cautelars.

Ramón el Manitas continua sent investigat amb mesures cautelars

Actualment, el Ramón pot sortir de la província de Valladolid, però no d'Espanya i ha d'informar els jutjats de qualsevol canvi de domicili. La seva advocada ha demanat a l'Audiència Provincial que retiri les mesures cautelars cap a l'imputat, ja que segons la defensa, no hi ha proves ni indicis suficients per mantenir aquestes mesures.

No obstant això, des de l'Audiència han denegat aquesta petició i han explicat detalladament els motius. La Guàrdia Civil, que està investigant el cas cada vegada té més clar que Ramón el Manitas no va intervenir ni en la desaparició ni en la mort de l'Esther (tot i que no descarten cap hipòtesi). Però hi ha un motiu principal que impedeix que deixi de ser imputat.

Esther López de la Rosa / Redes sociales

Ramón el Manitas continua investigat com a presumpte autor de la desaparició i mort de l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid) / Xarxes socials

La jutgessa explica que és una mesura "plenament justificada"

Aquest motiu és que el Ramón, des d'abans de ser detingut, tenia previst fer un viatge a Cuba, un país que no té conveni d'extradició amb Espanya. Així doncs, en cas que quedés en completa llibertat i viatgés fins a Cuba, dificultaria molt la investigació "fet que justifica plenament la mesura presa", s'explica al document de ratificació.

Desaparició i mort d'Esther López de la Rosa a Traspinedo

La investigació de la desaparició i mort de l'Esther a Traspinedo està sota secret de sumari i, de moment, encara no ha quedat clar què va passar aquella nit del 12 de gener, quan se li va perdre el rastre. Des que van transcendir els resultats de l'autòpsia, s'han formulat moltes hipòtesis: des d'un crim, fins a un accident de trànsit, però de moment, no hi ha res clar sobre com va morir l'Esther López de la Rosa.