L'Óscar és l'última persona que va veure amb vida l'Esther López, la dona morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid). S'ha filtrat una nova confessió que ha fet sobre la nit que va desaparèixer i ha reconegut que va consumir una droga que pot provocar comportaments violents i psicosi.

Es tracta del crack, una droga coneguda popularment com "la cocaïna fumada". El consum d'aquesta substància estupefaent podria explicar algunes contradiccions i llacunes que tenen els sospitosos de la nit dels fets.

Desaparició i mort de l'Esther López a Traspinedo

El 12 de gener l'Esther López de la Rosa va desaparèixer misteriosament a Traspinedo després de passar la nit amb els seus amics. Al cap de 24 dies van trobar el seu cadàver en una cuneta de la carretera del municipi. El seu cos presentava signes d'haver patit una mort violenta i els guàrdies civils pensen que algú va posar el cadàver a posteriori perquè fos vist, una hipòtesi que encara no ha estat 100% corroborada, ja que el cas es troba sota secret de sumari.

Esther López / Twitter

Esther López de la Rosa va desaparèixer el mes de gener i, després de 24 dies, van trobar el seu cadàver en una cuneta a la carretera de Traspinedo (Valladolid) / Twitter

Les mentides i contradiccions de l'Óscar, el principal sospitós de la seva mort

Els investigadors de seguida van començar a descobrir moltes mentides i contradiccions a les declaracions dels sospitosos i testimonis que van veure amb vida l'Esther el dia que va desaparèixer. Tot i que algunes d'aquestes contradiccions són simples confusions, hi ha algunes dades que no quadraven als policies.

Van consumir crack hores abans de la desaparició de l'Esther

L'Óscar, el principal sospitós del cas, no va explicar tota la veritat: no va dir que havia fet una parada a la zona de Las Bodegas amb l'Esther i el Carlos hores abans de la desaparició. La pregunta que es feien els policies era per què havia mentit. Més tard, van descobrir que el sospitós, el Carlos i l'Esther s'havien desplaçat fins a Las Bodegas per consumir crack, segons explica Okdiario.

Els perillosos efectes secundaris d'aquesta droga

Aquest detall que a priori podria sembla insignificant, és crucial per saber què va passar aquella nit, ja que aquests fets van passar poca estona abans de la desaparició. La cocaïna fumada pot provocar tota mena de reaccions: des de comportaments agressius fins a paranoia i psicosi, entre altres. Malgrat la confessió de l'Óscar, els amics més propers de l'Esther asseguren que la jove de 35 anys no consumia drogues.