Surten a la llum noves dades de l'autòpsia de l'Esther López, la dona morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid). L'informe revela una nova dada clau: un cop al maluc, que reforça la hipòtesi que aquesta jove de 35 anys ha patit un accident de trànsit i no un crim.

La mort de l'Esther López de la Rosa és probablement un dels casos més difícils de resoldre dels últims anys, ja que hi ha moltes contradiccions i dades que no quadren. El que en un principi semblava una desaparició forçada i un crim, a mesura que ha anat avançant la investigació, cada vegada tenen més clar que el que li va passar aquell 12 de gener va ser un accident, però com que el cas es troba sota secret de sumari, no han transcendit més detalls.

Esther López de la Rosa / Redes sociales

Els nous detalls de l'autòpsia de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) revelen un fort cop al maluc, compatible amb un accident de trànsit, una hipòtesi que agafa força / Xarxes socials

Un fort cop al maluc, nou detall compatible amb un accident de trànsit

El cos d'aquesta jove de 35 anys presentava signes de violència, que són compatibles tant amb un homicidi com amb un accident. Els nous detalls de l'informe forense revelen que té lesions a la part abdominal i toràcica, sumats a un fort cop al maluc, molt compatible amb un accident de trànsit. 

Així doncs, la hipòtesi que agafa més força és que un vehicle la va envestir i va fugir del lloc dels fets. No obstant això, aquesta hipòtesi no està 100% corroborada, ja que hi ha alguns detalls que no quadren amb un accident. El més rellevant de tots és que el cos de l'Esther estava en una cuneta de la carretera del municipi on va desaparèixer, molt a prop d'on s'havien fet batudes amb més de 600 persones. 

Pensen que algú va posar el seu cos el dia abans de l'aparició

Alguns testimonis que acostumen a passejar per la zona asseguren que, en els 24 dies que van tardar a trobar el cos, anaven habitualment a la zona i que, si el cadàver hagués estat cada dia allà, l'haurien vist, fet que podria fer pensar que algú va col·locar el cos d'aquesta jove de 35 anys a posteriori perquè fos descobert.

Algunes dades que no quadren de la mort de l'Esther de Traspinedo

El cos de l'Esther estava vestit amb la mateixa roba que el dia que va desaparèixer: tenia la bossa de mà, les claus i el mòbil al seu costat. En cas d'haver xocat contra un cotxe, el més normal seria que els seus objectes personals haguessin sortit pels aires, però en aquest cas no va ser així. L'autòpsia no ha pogut determinar la data de la seva mort, però tenint en compte la investigació policial, tot apunta que va perdre la vida el mateix dia que va desaparèixer. 

No es pot descartar que hagi estat assassinada

Així doncs, tot i que l'informe forense apunta a un possible accident de trànsit, les circumstàncies en què va ser trobat el cos no han deixat indiferents a ningú i no es pot descartar que hagi estat assassinada, una hipòtesi que encara no està del tot clara i que es corroborarà o no a mesura que avanci la investigació, que està en mans de la Guàrdia Civil.