L'Óscar és el principal sospitós de la desaparició i mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). Des de fa dies, la Guàrdia Civil està inspeccionant la casa del sospitós i els gossos dels investigadors han marcat diferents proves biològiques que hauran de ser analitzades per veure si troben alguna pista que determini com va morir la jove de 35 anys.

Tot i les sospites, les múltiples contradiccions i els indicis, l'Óscar no està imputat com a presumpte autor dels fets, tot i que en els darrers dies ha tornat a estar en el punt de mira de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, que està investigant el cas. Des de la setmana passada han escorcollat la casa del sospitós i els gossos de la canina han marcat diferents punts, que serviran per enviar noves mostres d'ADN que s'analitzin. 

Esther López de la Rosa / Redes sociales

L'Esther López de la Rosa va morir a Traspinedo (Valladolid): l'Óscar és un dels sospitosos de la seva mort i la Guàrdia Civil ha inspeccionat casa seva / Xarxes socials

Segons explica El Norte de Castilla, a més d'aquests registres, els agents estan interrogant l'entorn proper de l'Óscar per tenir un perfil del sospitós i saber si la seva coartada és certa. Els amics i familiars dels sospitosos han estat interrogats i els agents els han fet tota mena de preguntes per buscar pistes.

Troben restes d'ADN de l'Esther López al maleter del cotxe de l'Óscar

El comportament de l'Óscar els dies posteriors a la desaparició de l'Esther va ser molt sospitós. Va netejar a fons el seu cotxe en diverses ocasions i, tot i això, han trobat restes d'ADN de l'Esther al seu maleter. A tot això cal sumar-li que l'endemà de la mort de la jove de Traspiendo, l'home no va obrir el seu negoci tot i que era dia laborable. Tampoc va contestar cap missatge de WhatsApp fins a mitja tarda, uns fets que no són determinants, però que fan aixecar sospites. 

Ramón el Manitas, l'únic imputat per la mort de l'Esther a Traspinedo

L'Óscar treballa en una agència de viatges de Valladolid i aquest dimarts el seu negoci ha aparegut ple de cartells amb fotos de l'Esther demanant justícia. Tot i les sospites, l'únic imputat és Ramón el Manitas, encara que la Guàrdia Civil cada vegada està més convençuda que ell no és qui la va matar. 

El rastre de l'Esther López de la Rosa es va perdre el 12 de gener a Traspinedo. Després de 24 dies desapareguda, van trobar el seu cadàver amb evidents signes de violència en una cuneta d'una carretera del municipi. L'autòpsia ha determinat que va morir de manera violenta, concretament atropellada i que algú va moure el seu cadàver de lloc, com a mínim 24 hores després de matar-la.