L'Óscar torna a estar en el punt de mira dels investigadors, ja que hi ha alguns indicis que fan sospitar que podria ser el responsable de la mort i desaparició de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). Es tracta d'un dels casos més difícils de resoldre, ja que tot i els resultats de l'autòpsia, la Guàrdia Civil encara no ha pogut determinar amb exactitud com va morir ni qui hi ha darrere d'aquest succés, però hi ha detalls de l'última persona que la va veure amb vida que no quadren.

El primer és el relat que va donar del que va passar la nit del 12 de gener, quan va desaparèixer l'Esther. Segons explicava als agents, van començar a discutir al cotxe perquè ella volia seguir de festa, però ell no i, per aquest motiu, la jove de 35 anys va baixar del vehicle a les dues de la matinada i va començar a caminar per la carretera a set graus sota zero, una coartada que mai va acabar de convèncer als investigadors.

Les mentides i contradiccions de l'Óscar 

Quan van començar a estirar el fil, van poder comprovar que l'Óscar havia mentit en algunes de les seves declaracions i havia obviat un detall important: abans d'aquesta discussió, l'Esther, el Carolo i ell van desviar la ruta per consumir droga. En total, va donar fins a tres versions dels fets diferents i això va fer saltar totes les alarmes.

Troben ADN de l'Esther al maleter del cotxe del sospitós

Tot i que no el van imputar, des del primer moment, es va convertir en un dels principals sospitosos pels investigadors. De fet, fa uns mesos van inspeccionar el seu vehicle per veure si trobaven alguna pista, però no van trobar res. La setmana passada, van tornar a inspeccionar el seu vehicle de manera més exhaustiva i van trobar ADN de l'Esther López de la Rosa al seu maleter.

Les càmeres de seguretat graven l'Óscar netejant el seu vehicle

A tot això cal sumar-li que, els dies posteriors a la desaparició de l'Esther, les càmeres de seguretat d'una benzinera van enregistrar com l'Óscar netejava escrupolosament el seu vehicle nou. Després de trobar les restes biològiques de la jove de 35 anys al maleter del sospitós, han començat a registrar casa seva per veure si troben alguna pista que el pugui incriminar en la mort violenta d'aquesta dona. 

Esther desaparecida / SOS Desaparecidos

L'Óscar és l'última persona que va veure amb vida l'Esther López de la Rosa a Traspinedo (Valladolid): hi ha indicis que fan sospitar que és el presumpte autor dels fets / SOS Desaparecidos

Ramón el Manitas continua sent l'únic imputat pels fets

Així i tot, no hi ha cap prova que el vinculi directament amb els fets i l'únic imputat continua sent Ramón el Manitas, tot i que els guàrdies civils cada vegada tenen més clar que ell no va participar en els fets. El cas es troba sota secret de sumari i, per tant, és complicat saber com avança la investigació, però des del Govern de Castella i Lleó asseguren que hi ha avenços significatius i que aviat es resoldrà.