L'Óscar és l'última persona que va veure amb vida l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). Dos mesos després de la macabra troballa del cadàver en una cuneta de la carretera, tornaran a inspeccionar el cotxe del sospitós per buscar ADN de la jove de 35 anys o rastres de sang que aportin alguna pista sobre com va morir. 

L'Esther López de la Rosa es va perdre quan va sortir del cotxe de l'Óscar. Van sortir junts de copes i cap a les 2.00 del 13 de gener van començar a discutir, ja que ella volia seguir de festa, però ell no. La discussió es va anar escalfant fins al punt que ella va baixar del cotxe i va començar a caminar per la carretera i, a partir de llavors, va desaparèixer. El 5 de febrer un veí del municipi va trobar el seu cos a la cuneta d'una carretera propera al lloc dels fets.

L'únic imputat és Ramón el Manitas, però l'Óscar és sospitós

L'Óscar va ocultar informació a la Guàrdia Civil, va mentir a les declaracions i és l'última persona que la va veure amb vida. Per aquests motius, des del principi, estava en el punt de mira dels investigadors, tot i que l'únic imputat és Ramón el Manitas

La inspecció del Volskwagen Tiguan de color gris es farà al llarg del dimecres i és la segona vegada que l'inspeccionen. La primera vegada, l'Óscar va netejar el cotxe l'endemà al matí de la desaparició de la jove de 35 anys. La primera inspecció va ser superficial i no van trobar ni ADN ni sang de l'Esther.

El que sí que van trobar va ser sang del mateix Óscar, però els investigadors no li van donar gaire importància, ja que en ser el seu cotxe particular, aquesta sang no té per què estar relacionada amb el succés. Els agents de la Guàrdia Civil se centraran, sobretot, en buscar empremtes i sang a la part del maleter del cotxe i es preveu que aquesta nova inspecció sigui molt més a fons que la primera. 

El sospitós va donar fins a tres versions diferents dels fets

Segons explica Caso Abierto, l'Óscar és molt amic de la família de la jove de Traspinedo i té molta relació amb la seva germana. De fet, abans de la desaparició, s'havia quedat a sopar i a dormir a casa seva més d'una vegada. Aquest home va donar fins a tres versions diferents dels fets per justificar que la deixés sola de matinada al mig de la carretera a set graus sota zero, unes versions contradictòries entre elles. 

Els investigadors encara no tenen del tot clar què va passar amb l'Esther. La hipòtesi principal és que el lloc on va ser trobada, no va ser el lloc on va morir i que algú va moure el seu cadàver, ja que la posició en què va ser trobada, no quadra. Així i tot, no descarten cap hipòtesi i és complicat saber com avança la investigació, ja que el cas es troba sota secret de sumari.