S'han filtrat els missatges que demostren que l'Óscar, el sospitós de la mort violenta de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid), ha mentit en la seva coartada. Ell sempre ha assegurat que la jove de 35 anys volia seguir de festa per Valladolid i que aquest va ser el motiu de la discussió que van tenir segons abans que se li perdés el rastre. No obstant això, hi ha uns Whatsapps que demostren la falsedat d'aquestes declaracions.

Segons la versió de l'Óscar, el principal sospitós del cas, la nit de 12 de gener estaven ell, l'Esther i el Carolo al seu cotxe. Van deixar el Carolo a casa seva i es van quedar la jove de Traspinedo i ell sols al cotxe. L'home assegura que van començar a discutir, ja que l'Esther volia seguir de festa, però ell no.

Guardia Civil Esther López Traspinedo / Europa Press
Els missatges de WhatsApp de l'Esther que demostren que ella volia tornar a casa i que, per tant, presumptament, la versió que va donar l'Óscar als agents és falsa / Europa Press

"Es va enfadar amb mi, va demanar que aturés el cotxe. Ella volia seguir de festa"

La conversa es va anar escalfant fins al punt que l'Esther li va demanar de baixar del cotxe, uns fets bastant inversemblants tenint en compte que eren les dues de la matinada i que estaven a menys set graus sota zero. "Es va enfadar amb mi, va demanar que aturés el cotxe i va baixar per la porta dreta del darrere per tornar a casa del Carolo. Ella volia seguir de festa", assegurava l'Óscar.

"Jo ja marxo cap a casa i ja cadascun a casa seva"

No obstant això, Okdiario ha tingut accés a uns missatges de WhatsApp que l'Esther es va intercanviar amb el Carolo i que demostren que, el que volia la jove de Traspinedo no era seguir de festa, sinó tornar a casa. "Jo ja marxo cap a casa i ja cadascun a casa seva", deia Esther López de la Rosa al seu amic. 

L'Óscar, el principal sospitós de la mort de l'Esther López a Traspinedo

Aquest dilluns l'Óscar passarà a disposició judicial per declarar, ja que segons l'equip de la Guàrdia Civil que investiga el cas, hi ha "greus contradiccions" en el seu testimoni i hi ha molts indicis que el relacionen, directament o indirectament, amb la mort violenta de l'Esther López

Esther López / Arxiu
Esther López de la Rosa va morir en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) i, de moment, no hi ha cap responsable per la seva mort violenta / Arxiu

L'home encara no ha estat detingut, però hi ha moltes mentides i contradiccions

L'home encara no ha estat detingut, ja que no hi ha cap prova ferma que l'incrimini. Així i tot, a ulls dels investigadors, s'ha convertit en el principal sospitós per les seves múltiples mentides i contradiccions. Caldrà esperar a saber què declara als jutjats per esbrinar més detalls que ajudin a determinar les causes de la mort violenta de l'Esther López de la Rosa.