S'apropen moments més crítics de la investigació de la desaparició i mort de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid). El dilluns, el principal sospitós del cas passarà a disposició judicial i les seves declaracions seran clau per saber què va passar aquella nit de gener. Els investigadors cada vegada tenen més clar que ell és qui la va matar, però de moment, encara no tenen cap prova que el relacioni directament amb el crim, tot i que els indicis apunten cap a ell.

Amb l'aixecament del secret de sumari, s'ha pogut saber la causa exacta de la mort de la jove de 35 anys: politraumatisme, hipotèrmia i consum de tòxics. La persona que la va matar la va deixar agonitzant: si l'hagués ajudat en el moment de l'atropellament, encara seria viva. De moment hi ha tres investigats: Ramón el Manitas, el Carolo i l'Óscar.

La llista de sospitosos de la mort de l'Esther López de la Rosa

El Ramón és l'únic imputat formalment per la desaparició i mort de l'Esther López de la Rosa. Va estar sis dies detingut i, actualment, es troba en llibertat amb càrrecs.  No obstant això, tant ell com el Carolo estan en un pla completament secundari per l'equip de la Guàrdia Civil que està investigant el cas. 

Totes les investigacions se centren cap a l'Óscar, un amic de la víctima que va ser l'última persona que la va veure amb vida. Aquest home, que treballa en una empresa de viatges a Valladolid, ha mentit en nombroses ocasions i han trobat ADN de la jove de 35 anys de Traspinedo en el maleter del seu cotxe. Els investigadors expliquen que les seves coartades són difícils de justificar i que hi ha greus contradiccions en el seu testimoni.

"Hi ha indicis que reforcen la possible implicació o grau de coneixement de l'Óscar en el cas"

Caldrà esperar a saber què declara als jutjats per esbrinar més detalls sobre la seva presumpta implicació en la mort violenta de l'Esther, que s'ha convertit en un dels casos més complicats de resoldre dels darrers anys. "Hi ha indicis que reforcen la possible implicació o grau de coneixement de l'Óscar en les circumstàncies de la desaparició i mort violenta d'Esther López de la Rosa", conclouen els agents.

Les mentides i contradiccions de l'Óscar, el principal sospitós de la mort de la jove de Traspinedo

Aquesta jove de 35 anys va desaparèixer el 12 de gener a Traspinedo. La seva última pista és en una carretera del municipi quan, de matinada, presumptament, va baixar del cotxe de l'Óscar i es va posar a caminar pels voltants de la via, segons la versió del sospitós. No obstant això, els policies pensen que aquesta coartada és poc creïble, una hipòtesi que encara agafa més força si es té en compte que el sospitós ha canviat la seva versió dels fets en nombroses ocasions.