L'Óscar és l'última persona que va veure amb vida l'Esther López, la jove de 35 anys morta misteriosament a Traspinedo (Valladolid). La Guàrdia Civil pensa que ell és el responsable de la mort violenta d'aquesta dona, però encara no ha estat detingut per falta de proves. Els agents han descobert que  fa anys aquest home va patir un accident de trànsit al mateix lloc on va ser trobat el cadàver de la desapareguda, uns fets que encara fan sospitar més de la seva autoria.

Tot i que mai ha estat imputat, l'Óscar és el principal sospitós de la mort de l'Esther, ja que ha tingut moltes contradiccions en el seu testimoni i hi ha indicis que fan sospitar: va netejar a fons el seu cotxe els dies posteriors a la desaparició, va mentir als policies, han trobat ADN de la jove de Traspinedo al seu maleter i el seu mòbil donava senyal a casa del sospitós la nit que va desaparèixer.

L'Óscar va patir un accident de trànsit al lloc on van trobar el cadàver

Així i tot, aquests indicis no han estat suficients per arrestar-lo o imputar-lo com a presumpte autor dels fets. L'Institut Armat ha descobert que l'Óscar, anys enrere, va patir un accident de trànsit al mateix punt on el 5 de febrer van trobar el cadàver de l'Esther López de la Rosa. El seu cadàver va ser trobat en una cuneta de la carretera i, dos mesos després, encara no se sap amb total certesa com va morir, ja que les lesions que té són compatibles tant amb un atropellament com amb una caiguda.

El lloc de la macabra troballa està completament manipulat

A tot això se li ha de sumar una altra dificultat: el lloc de la macabra troballa està completament manipulat. El cos de l'Esther va ser col·locat a la cuneta on va ser trobat, com a mínim, 24 hores després de la seva mort. Estava envoltada dels seus objectes personals i algú va netejar a fons el seu telèfon, ja que no es van trobar empremtes ni de la mateixa Esther.

La Guàrdia Civil té clar que el lloc on va ser trobat el seu cos no és casual i que la persona que el va posar coneixia molt bé la carretera i la perillositat que suposa pels vianants, ja que la corba tenia molt poca visibilitat i la nit dels fets hi havia lluna nova i, per tant, poca il·luminació.

Possible correlació entre la mort de l'Esther i l'accident de l'Óscar

Els agents estan intentant esbrinar la possible correlació entre la mort de l'Esther i l'accident que va patir el principal sospitós del cas, l'Óscar. Segons explica Okdiario, aquest jove, fa entre cinc i vuit anys, va tenir un accident de trànsit just a la corba on va ser trobat el cadàver de la jove de Traspinedo. Tot i que no és una dada determinant, sí que cal tenir-la en compte de cara a la investigació.

A l'espera de saber els resultats de les proves científiques

El que sí que serà determinant seran les proves científiques de les mostres d'ADN extretes dels registres a casa del sospitós del cas. En cas que trobin restes de sang de la desapareguda, l'Óscar serà detingut com a presumpte autor dels fets. A més a més, aquest home està citat a declarar als jutjats el pròxim 25 d'abril. Caldrà esperar a saber què diu a la declaració i els resultats del laboratori, que aportaran més pistes sobre què va passar el 12 d'abril a Traspinedo.