Surt a la llum la foto de perfil de Whatsapp de l'Esther López, la jove desapareguda en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid). Es tracta d'una imatge d'una empremta dactilar amb una creu negra a l'interior i la va penjar dies abans que se li perdés el rastre. Aquests fets han estranyat molt al seu entorn, ja que no acostumava a penjar aquesta mena de fotos, que no corresponen amb la personalitat alegre de la desapareguda.

L'Esther López de la Rosa és una veïna del municipi de Traspinedo que va desaparèixer misteriosament el 12 de gener a la nit. Va anar a veure el Barça-Madrid amb uns amics del municipi. Després del partit i de prendre unes copes, un amic seu la va deixar al restaurant La Mañana, on se li va perdre el rastre completament.

Ramón el Manitas, en llibertat després de sis dies detingut

Al cap d'uns dies sense saber res d'ella, els seus pares van posar una denúncia per desaparició a la Guàrdia Civil, que va començar a investigar què havia passat i, des del primer moment, van determinar que havia desaparegut contra la seva voluntat. Després de les primeres investigacions, van detenir Ramón el Manitas per la seva presumpta implicació en el cas, però després de sis dies a la caserna, el jutge va decidir posar-lo en llibertat per falta de proves.

No obstant això, els policies actualment estan investigant un altre home que pensen que podria estar relacionat amb aquesta inquietant desaparició. El sospitós, de moment, no ha estat detingut. Es tracta d'una desaparició inquietant, ja que aquesta jove de 35 anys no tenia cap motiu per desaparèixer i és un cas ple d'incògnites.

Una empremta dactilar amb una creu negra de foto de WhatsApp

Una d'aquestes incògnites és la seva foto de perfil de WhatsApp: dies abans de la desaparició va penjar una foto d'una empremta dactilar amb una creu de color negre a l'interior, uns fets que, segons el seu entorn més proper, no concorden amb la personalitat de l'Esther, ja que no acostumava a penjar aquest tipus d'imatges.

Foto WhatsApp Esther Traspinedo / Espejo Público

L'Esther López, desapareguda a Traspinedo (Valladolid), es va posar una foto de perfil molt estranya dies abans de desaparèixer / Espejo Público

A hores d'ara, els veïns de Traspinedo estan fent batudes per buscar la desapareguda als afores del poble, però, de moment, no l'han localitzat i les autoritats demanen col·laboració ciutadana per trobar-la.

SOS Desaparecidos demana col·laboració per trobar la dona desapareguda

L'Esther mesura 1,65 metres, té els ulls marrons i el cabell castany i llarg. Quan va ser vista per última vegada, vestia uns texans de color negre i una caçadora de llana. Si algú té alguna pista sobre el seu parador, que immediatament truqui a SOS Desaparecidos, amb assistència telefònica les 24 hores del dia, a Emergències 112 o a la Guàrdia Civil.