El Ramón és el sospitós que ha estat detingut per la desaparició de l'Esther a Traspinedo (Valladolid). L'arrestat ha mentit a les declaracions: va dir que havia parlat per telèfon amb la jove cinc dies després de la desaparició, però no és cert.

Esther López de la Rosa desapareguda a Traspinedo

Esther López de la Rosa, de 35 anys, va ser vista per última vegada el 13 de gener molt a prop del restaurant La Maña de Traspinedo, una localitat a prop de Valladolid on vivia amb els seus pares. A partir de llavors, se li va perdre completament el rastre i els seus familiars, en veure que no va aparèixer a casa en tot el cap de setmana i que el seu mòbil no donava senyal, el dilluns següent van decidir denunciar-ho a la Guàrdia Civil.

Els policies van determinar que no es tractava d'una desaparició voluntària i van obrir una investigació per esbrinar què havia passat. Des de SOS Desaparecidos van difondre una foto de l'Esther i van demanar col·laboració ciutadana per trobar-la, però de moment, no se sap on està.

Ramón el Manitas, detingut per la desaparició de la jove de Valladolid

El que sí que se sap és que Ramón el Manitas és l'única persona detinguda per la seva presumpta implicació en la desaparició. Es tracta d'un home que viu en un xalet a menys d'un quilòmetre del restaurant on va ser vista per última vegada la desapareguda aquella nit de gener.

Es tracta d'un home de mitjana edat, té un fill de 20 anys i, segons expliquen els veïns del municipi a El Español, és "un peça collonut" que venia drogues i no pertany al cercle d'amics que van estar amb la desapareguda l'últim dia que va ser vista.

Esther López desaparecida / Archivo

Esther López de la Rosa va desaparèixer el 13 de gener a Traspinedo (Valladolid) i han detingut un home per la seva presumpta implicació en els fets, es tracta d'un veí del municipi que ha protagonitzat episodis violents / Arxiu

L'arrestat és un home violent que ha mentit a les declaracions

El Ramón ha protagonitzat alguns episodis violents al municipi i, de fet, fa un any, va agredir un home amb un ganivet a La Maña perquè havia perdut una aposta. El que ha accelerat la detenció d'El Manitas ha estat una mentida que va dir a un veí, al qual va comentar que havia parlat per telèfon amb l'Esther el dilluns posterior a la desaparició.

Els policies van registrar les trucades i van poder comprovar que aquella trucada no s'havia fet mai, un fet que els va resultar estrany. El Ramón va ser detingut el dissabte a la nit i els guàrdies civils estan inspeccionant el seu xalet per veure si troben pistes per saber més detalls sobre aquesta estranya desaparició.