Els agents de la Guàrdia Civil que investiguen la desaparició d'Esther López de la Rosa, veïna de 35 anys del poble val·lisoletà de Traspinedo, han afegit a la terna d'investigats una segona persona. La desaparició es va produir fa 15 dies i una altra persona s'ha afegit a la llista de sospitosos acompanyant R.G. anomenat 'El Manitas'.

Aquesta persona no ha estat detinguda, però està sent investigada. Segons ha informat Europa Press, va ser amb Esther López la nit del 12 de gener en què la jove va desaparèixer. Per la qual cosa se li considera un subjecte clau en el cas.

El segon sospitós és un home que ha declarat davant de la policia en quatre ocasions en qualitat de testimoni, encara que dimecres a les 18 hores de la tarda ho va fer com investigat. En aquesta última ocasió va decidir parlar amb els agents de policia juntament amb el seu advocat d'ofici.

'El Manitas' està en llibertat provisional

R.G. anomenat 'El Manitas' ha estat posat en llibertat provisional després que el jutjat d'instrucció 5 de Valladolid considerés que no podien tenir-lo detingut més temps en haver superat les 72 hores abans de poder posar-lo a disposició judicial. Malgrat això, no podrà sortir d'Espanya i haurà de comunicar a les autoritats el seu canvia de domicili.

Aquesta persona va ser la primera que els agents van investigar per la seva relació amb la desapareguda. Segons els testimonis, diverses persones van sortir de copes després de veure junts el partit entre el Barça i el Reial Madrid de la Supercopa d'Espanya.

Després d'una nit de festa en van anar deixant cadascú a la seva casa fins que van quedar al cotxe Esther i un amic seu. Van discutir perquè ella volia seguir de festa i ell no així que finalment, Esther va decidir baixar del vehicle.

'El Manitas' ha estat identificat com un home de 48 anys que no és la persona que anava al cotxe amb Esther. Viu a prop del lloc en el qual el senyal del telèfon mòbil de la desapareguda va perdre el senyal i té antecedents violents. Malgrat això, nega la seva relació amb el cas. R.G. no té cap relació directa amb la desapareguda, però si coneix alguns dels amics amb qui anava al cotxe López la nit en què va desaparèixer.

La policia investiga el cotxe

Mentre segueixen les tasques de recerca a Traspinedo en què han participat diversos agents de la Guàrdia Civil acompanyats de gossos i amb la utilització de drons. S'ha començat a investigar el cotxe de 'El Manitas' en la Comandància de la Guàrdia Civil de Valladolid.

Cotxe manetes Tw

Investigació del cotxe / Twitter

Els agents han investigat el vehicle, un BMW de color fosc amb la presència de l'advocada defensora del sospitós. Dimecres van prendre les primeres mostres i dijous van continuar buscant alguna pista que els pugui portar fins a Esther en considerar que el propietari del cotxe està implicat en la desaparició de la val·lisoletana.

La descripció d'Esther López

La desapareguda és una persona d'ulls marrons i cabell castany i llarg, mesura 1,65 metres. L'última vegada que la van veure portava posat uns texans de color negre i una caçadora de llana. En el cas que l'hagin vist o sàpiguen una cosa relacionada amb el seu parador comuniquin-se immediatament amb SOS Desapareguts cridant a Emergències en el número 112.