Ana María Bea Jiménez, "una estafadora històrica" que en part dels seus cops es guanyava la confiança del seu cercle fent-se passar per una hereva milionària del Rei emèrit, Joan Carles I, o per una neta de Franco, serà jutjada el proper març a Almeria per un nou cas d'estafa pel qual s'enfronta a una pena de dos anys i mig de presó.

Milers d'euros estafats

El fiscal assenyala que la dona va arribar a la capital d'Almeria juntament amb segon acusat en la causa, el peruà Antonio B.C., on presumptament van convèncer entre setembre de 2016 i març de 2017 a diversos veïns de la ciutat que anaven a cobrar una "abundant herència".

La Fiscalia afirma que traslladaven a les esmentades persones que necessitaven d'una certa quantitat de diners abans de poder rebre l'herència, de manera que aquests els haurien lliurat diferents imports davant de la promesa de poder recuperar aquest préstec juntament amb una part de l'esmentada herència.

Guàrdia Civil / Europa Press

Guàrdia Civil / Europa Press

El Ministeri Públic apunta que, d'aquesta forma, haurien aconseguit que una dona els lliurés 6.000 euros; 1.300 euros en el cas d'un home; altres de 250 euros d'una segona dona; 4.249,90 euros d'un altre home i 20.000 euros d'un tercer home.

Una vegada obtinguts aquests diners, els haurien incorporat al seu patrimoni i haurien desaparegut sense tornar a comunicar-se amb els supòsits estafats. A l'estil Rei emèrit.

"Aquesta dona que pateix una minusvalidesa física per la qual necessita fer ús de cadira de rodes i és dependent es feia passar per filla il·legítima del Rei Emèrit, es guanyava l'estima i la compassió dels seus amics i coneguts per captar les seves víctimes, a qui els explicava que és hereva de grans fortunes. Portava un alt tren de vida i comptava amb més de quinze empleats que exercien tota mena de serveis personals per a ella", segons ha informat la Guàrdia Civil.

"Filla bastarda de Joan Carles I"

Per aquests presumptes fets, el fiscal els acusa per un delicte d'estafa i els hi reclama dos anys i mig de presó, a més del pagament d'indemnitzacions als afectats pel valor estafat en cada cas concret.

Efe ha contactat amb l'advocat de l'acusada, Roberto Muiño, qui ha apuntat que ha presentat un escrit de defensa en el qual mostra la seva disconformitat amb aquest relat i demana que es dicti una sentència absolutòria en considerar que no poden acreditar-se aquests fets o que el seu client fes promeses com que recull el fiscal en el seu escrit.

Ana María Bea Jiménez va ser condemnada el 1998 juntament amb seu oncle de 83 anys per l'Audiència Provincial de Navarra a quatre anys de presó, per estafar més de 30 milions de pessetes a diferents persones, que aconseguien enganyar per realitzar presumptes inversions en borsa fent-se passar la dona per filla il·legítima del Rei Joan Carles I.

Vuit anys més tard va ser condemnada a Santander a dos anys de presó per estafar, de nou, més de 30 milions de pessetes a diferents persones, que aconseguien enganyar per realitzar presumptes inversions en borsa fent-se passar igualment per filla il·legítima del Rei.

Precisament, el febrer d'aquest any, la Guàrdia Civil va informar en una nota que havia desarticulat una organització criminal a la qual se li atribueix l'autoria d'una estafa piramidal de fins a 4 milions d'euros, a més dels delictes d'apropiació indeguda, blanqueig de capitals, falsedat documental, i pertinença a organització criminal.

Van ser investigades dues persones i detingudes unes altres deu, entre elles Ana María Bea Jiménez, la presumpta líder de la banda, que operava a les províncies de Madrid, Barcelona, Tarragona i Alacant i en alguns països europeus com la República Txeca i Suècia. Mantenien el seu centre d'operacions a la localitat de Guardamar del Segura (Alacant).