Alerten d'una nova estafa telefònica: els estafadors truquen a les víctimes fent-se passar per treballadors de Microsoft per robar-los tots els diners.

La Policia alerta a la ciutadania de les estafes telefòniques

Tot i que es tracta d'una estafa bastant vella, ha augmentat en les darreres setmanes i, per aquest mateix motiu, la Policia no ha dubtat a explicar-ho tot per xarxes socials per alertar als ciutadans.

Quin és el modus operandi d'aquests estafadors?

El modus operandi dels estafadors acostuma a ser sempre el mateix: truquen des d'un número desconegut i es fan passar per treballadors de Microsoft parlant en angles i, després, et passen amb un presumpte operador que parla castellà.

Durant aquesta conversa, l'estafador demana que engegui l'ordinador i que segueixi el pas a pas que li va dictant per telèfon. En un moment donat, comença a amenaçar a la víctima dient-li que si penja el telèfon bloquejarà l'ordinador per sempre.

Amb aquestes coaccions, els estafadors esperen que la víctima segueixi tots els passos que, en comptes de solucionar-li l'inexistent problema de Microsoft, li buidarà el compte corrent.

"No piquis. És una estafa i només volen els teus diners"

"Si reps una trucada com aquesta, fent-se passar pel servei tècnic de Microsoft i t'informen d'un suposat problema en el teu equip, no piquis. És una estafa i només volen els teus diners" alerta la Policia Nacional en una piulada amb un àudio d'una de les trucades, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

De fet, des de Microsoft també alerten d'aquesta estafa i expliquen que mai truquen als seus clients en aquestes circumstàncies i que, en cas de tenir dubtes, cal verificar el número de telèfon. La Policia Nacional també ha aprofitat l'ocasió per explicar que, en aquests casos, és millor no picar i penjar immediatament la trucada.

Si ets víctima d'una estafa, denuncia-ho a la Policia

Evidentment, en cas d'haver estat víctima d'aquesta estafa, és important anar a comissaria per denunciar-ho, ja que els autors dels fets es poden enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades per aquest delicte.

Usar ordenador, videollamada / Pxfuel

La Policia Nacional alerta d'una estafa: et truquen fent-se passar per treballadors de Microsoft per robar-te els diners / Pxfuel

Els 10 trucs de la policia per guanyar i no perdre amb la Loteria de Nadal

Amb Nadal a punt d'arribar, les estafes augmenten. De fet, la Policia Nacional també ha alertat d'una altra estafa relacionada amb les butlletes de la loteria i ha explicat com detectar si t'estan enganyant en 10 passos, remarcant que, en cas de tenir dubtes, cal informar a la Policia per evitar més enganys.