Alerta per una nova estafa del passaport covid: alguns no-vacunats denuncien que han estat víctimes d'una estafa i que els han robat 200 euros mentre intentaven aconseguir un fals passaport covid.

Estafen a no-vacunats: un fals passaport covid per 200 euros que no arriba mai

Amb la prohibició dels no-vacunats d'entrar a l'interior de restaurants i gimnasos, molts d'ells han intentat aconseguir el passaport sense immunitzar-se. Per fer-ho, han intentat comprar-ne un per 200 euros.

Més de 300 persones han estat víctimes d'aquesta estafa

El que no esperaven era que, en realitat, es tractava d'una estafa i que mai arribaria aquest fals passaport. De moment, hi ha més de 300 persones que, presumptament, han estat víctimes d'aquesta estafa.

"Aquest canal està creat per tal que tothom qui hagi estat estafat aquí, que ens digui qui és. Jo sóc un dels qui vol aconseguir el certificat sense vacunar-me"

"Aquest canal està creat per tal que tothom qui hagi estat estafat aquí, que ens digui qui és. Jo sóc un dels qui vol aconseguir el certificat sense vacunar-me", explica l'administrador d'un grup de Telegram, que assegura que, igual que la resta de participants, ha estat víctima d'una estafa intentant aconseguir el passaport covid de manera fraudulenta.

PCR test Covid / Pixabay

Alguns no-vacunats denuncien una estafa per aconseguir un fals passaport covid per 200 euros: més de 300 persones afectades / Pixabay

Fan el pagament i els estafadors els bloquegen

El modus operandi dels estafadors és el següent: expliquen a les víctimes que si els paguen 200 euros, els donaran un passaport fals a través del qual podran tenir accés a tot arreu encara que no estiguin vacunats. Quan li fan l'ingrés dels diners, aquest els bloqueja i ja mai mes tornen a saber res més del tema.

"El meu company de pis em va demanar el meu certificat per falsificar-lo. Ho va aconseguir. És injust perquè jo vaig pagar la PCR, però és molt fàcil de fer"

Segons explica NIUS, l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) ha confirmat que es tracta d'una estafa real que s'anuncia a través de canals de Telegram. Segons diuen alguns testimonis a aquest diari, és molt senzill falsificar el passaport: "El meu company de pis em va demanar el meu certificat per falsificar-lo. Ho va aconseguir. És injust perquè jo vaig pagar la PCR, però és molt fàcil de fer", comenta una jove.

Delicte de falsedat documental, contra la salut pública i d'estafa

Falsificar el passaport covid podria ser constitutiu de diversos delictes: de falsedat documental, contra la salut pública i, en cas de lucrar-se d'aquesta falsificació, d'un altre d'estafa. La millor manera d'aconseguir aquest passaport és immunitzant-se contra la covid-19, ja que d'aquesta manera, a més a més de poder anar a tot arreu, et protegiràs a tu mateix i als del teu voltant.

Per garantir el compliment de les mesures anticovid, la Generalitat de Catalunya farà controls sorpresa a diferents establiments per garantir que a tot arreu demanen el passaport i, a més a més, fa poc més d'una setmana, van demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una pròrroga de 15 dies més de l'obligatorietat d'aquest document per augmentar el ritme de vacunació.