Descoberta una estafa multitudinària a Montblanc, a la Conca de Barberà, que ha robat al voltant de 300.000 euros a través de presumptes rèntings d'autocaravanes a la localitat. Es tracta d'Autocaravanes Sam, un negoci on els afectats signaven un contracte on, després d'un dipòsit i passats tres anys, el vehicle passava a ser de la seva propietat, tracte que no s'ha complert, ja que el local està buit i en estat d'abandonament.

Autocaravanes Sam: com perdre milers d'euros en un fals rènting

La investigació començava a principis d'enguany, quan mitjans de la zona, com el digital La Ciutat, alertaven sobre una estafa que afectava diverses famílies d’arreu de Catalunya, que s'havien aliat entre elles per denunciar haver estat víctimes del mateix modus operandi: havien efectuat pagaments amb una opció de rènting a l'empresa Autocaravanes Sam de Montblanc, dipositant una primera quantitat que no havien recuperat, sumant uns 100.000 euros estafats.

Autocaravanes Sam Montblanc estafa / ACN

L'estafa afecta diverses famílies que han perdut al voltant de 300.000 euros / ACN

En aquell moment, quan encara es desconeixia la dimensió del frau, es va saber que l'empresa organitzava una classe de club de socis, on tenien una sèrie de beneficis com una rendibilitat, l’ús del vehicle durant uns dies de l’any i un recanvi passats tres anys de la caravana utilitzada. La sorpresa va arribar quan es van trobar que l'empresa estava tancada i presumptament traspassada a causa d'una greu malaltia del propietari qui, juntament amb la parella i els fills gestionaven el negoci fraudulent.

Diverses famílies denuncien haver estat víctimes d'estafa: 300.000 euros

Ara, setmanes després, diversos clients més s'hi han sumat i han denunciat amb una querella criminal de forma conjunta l'estafa, que ja acumula 300.000 euros estafats sense incloure la resta de possibles víctimes que encara no s'hi han pronunciat. Les primeres investigacions han descobert que el negoci, Autocaravanes Sam, que està situat en una de les entrades de Montblanc, capital de la Conca de Barberà, estava tancat, aparentment buit i en estat d'abandonament.

Autocaravanes Sam Montblanc estafa / ACN

Els clients es van trobar el negoci tancat i abandonat / ACN

Tots plegats denuncien que havien signat una opció de rènting que presumptament garantia que, passats tres anys, la caravana passava a ser de la seva propietat, i que el tracte no s'ha executat i l'empresa no ha retornat els diners dipositats pels clients, que van aportar 35.000 euros cada un. Segons l'advocat que els representa, Rubén Viñuales, el propietari del negoci va morir a principis d'enguany i llavors l'empresa va quedar en mans de la seva parella, que, de moment, està "desapareguda". El web encara és actiu i la investigació sobre els fets continua per esclarir aquests fets.