Fa més de deu dies que la família d'Adelina Pintos Meiriño, una dona de 81 anys que pateixen alzheimer, la cerca sense parar. Desapareguda a Sant Just Desvern, al Baix Llobregat, el passat 6 de març, demanen la col·laboració ciutadana per trobar-la sana i estàlvia, ja que, a causa de la seva condició, cada dia que passa s'afegeix més angoixa i la possibilitat de trobar-la en bon estat minva. També es demana als conductors de transport públic que parin atenció per si la veuen.

Sense rastre de l'Adelina, desapareguda a Sant Just fa més de deu dies

L'Adelina va desaparèixer fa dotze dies a Sant Just Desvern, després de dinar a Barcelona amb una amiga, que la va acompanyar a casa. La família sospita que llavors, en no trobar allà el seu fill Diego —la dona creu a causa de la seva malaltia que aquest és encara menor d'edat—, va decidir sortir a buscar-lo. Encara que va marxar sense diners de casa, també sospiten que la dona, de 81 anys, pot estar viatjant en tramvies i autobusos, que són mitjans que coneix i li són familiars.

És per això que fan una crida als conductors d'aquests serveis: "Els demanem que parin atenció a qualsevol senyora d'aspecte descurat que pugi al seu vehicle sense bitllet. Demanem que si arribés el cas, si us plau avisin a les autoritats i realitzin una fotografia per identificar-la", prega la seva filla María del Carmen, que també es dirigeix a la ciutadania i als mitjans de comunicació perquè difonguin l'alerta de recerca de la seva mare: "Necessitem el vostre suport per trobar-la".

Desorientada per l'alzheimer, podria estar en busos o tramvies

També demanen a les persones corrents que estiguin atentes per si la veiessin deambulant pel carrer i recalquen la urgència del cas: "Estem desesperades. Veiem com passa el temps i estem cada vegada pitjor. Durant els primers dies teníem l'esperança que tot això acabés aviat, però han passat ja més de deu dies i no tenim ni una sola pista, malgrat les recerques que estem portant a terme." Qualsevol persona que la vegi pot trucar directament als serveis d'emergències a través del telèfon 112.

112 emergencies

Qualsevol persona que la vegi pot cridar directament als serveis d'emergències / 112

Recorden que l'Adelina fa 1'62 d'altura i és de complexió normal, té els ulls foscos, el cabell canós per sobre de l'espatlla i presenta una petita taca produïda pel sol al front. En el moment de la desaparició anava vestida amb un abric de color granat amb el coll fosc, una brusa fúcsia, pantalons marrons de tela i sabates negres una mica desgastades. A més, la seva família destaca que és una persona molt riallera i afectuosa. Per la seva part, l'Associació SOS Desaparecidos s'ha encarregat d'assolir la difusió més gran possible sobre la desaparició i recalquen que qualsevol persona amb informació o una imatge hi pot contactar a través dels seus telèfons 649 952 957 i 642 650 775, així com amb el seu correu electrònic, info@sosdesaparecidos.es, les vint-i-quatre hores del dia.