Agents de la Policia Local de Blanes van detenir aquest dimarts dues traficants de drogues a les qui van enxampar en un control rutinari de carretera amb gairebé 7.000 euros en efectiu i el maleter del cotxe ple d’anabolitzants. Les dues arrestades, de nacionalitat estrangera però residents a Malgrat de Mar i Lloret de Mar, estan acusades com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública.

Portaven el maleter ple d’anabolitzants i prop de 7.000 euros en efectiu

Els fets van tenir lloc aquest dimarts a quarts de quatre de la tarda quan diverses patrulles de la Policia Local de Blanes havien muntat un control de trànsit en una rotonda de la carretera de Malgrat, a l’altura de l’avinguda Catalunya. En un dels cotxes que van aturar, van comprovar que una de les dues persones que hi viatjaven tenien nombrosos antecedents policials. Per aquest motiu, van demanar a les dues ocupants que baixessin i van registrar el vehicle.

A l’interior, els policies hi van trobar una motxilla amb 6.820 euros en efectiu repartits en bitllets de 100 euros, 200 euros i 500 euros. Quan es va demanar a les dues persones per la procedència d’aquesta quantitat en metàl·lic, cap de les dues va saber donar una explicació coherent. En seguir amb l’escorcoll, van trobar dues bosses al maleter amb diverses capses de medicament a l’interior. Es tractava d’anabolitzants per un valor econòmic de 6.000 euros.

Aquest tipus d’anabolitzants es poden adquirir legalment a la farmàcia amb prescripció mèdica per algunes malalties cròniques, encara que també s’utilitza de forma il·legal per part de culturistes i esportistes amb l’objectiu d’augmentar la massa muscular de forma ràpida, tot i que es considera dopatge. Entre els medicaments que es van intervenir hi havia testosterona o un combinat de l’hormona del creixement.