Un adolescent de 19 anys ha estat detingut per la Guàrdia Civil per traficar amb drogues a les portes d’un institut de la localitat de Guardamar del Segura, a Alacant. En el moment del seu arrest portava a sobre 32 grams de marihuana i gairebé 2 grams d’haixix, així com mig gram d’oli d’haixix, tot amagat dintre d’embolcalls de llaminadures.

El seu nerviosisme el va delatar 

El jove, originari de la propera localitat de Rojales, arribava a Guardamar en autobús i esperava a les portes de l'institut a què sortissin els adolescents als quals venia molt subtilment la seva mercaderia. De fet, segurament no li haurien enxampat si no fos pel fet que es va posar nerviós quan va veure una patrulla de la Guàrdia Civil pertanyent a una operació de prevenció en centres escolars.

Als agents els va cridar l'atenció el seu comportament estrany i es van apropar al jove. En fer-ho, van notar una forta olor de marihuana i van tractar d'interrogar-lo in situ. L'adolescent, però, va intentar fugir corrent pels carrers del voltant. Després d'una breu persecució, la policia el va capturar i van procedir a registrar les seves pertinences. Dintre de la seva motxilla van trobar el que semblaven llaminadures, però en examinar-les amb més atenció, es van adonar que, en realitat, es tractava de petites quantitats de marihuana i haixix embolicats com si fossin caramels. Després de detenir-lo va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb mesures cautelars.

Demanen un plat de bròquil i s’intoxiquen amb cànnabis

No només els embolcalls de les llaminadures poden amagar marihuana. Fa unes setmanes, a un restaurant de Biscaia, dos homes van demanar un saltat de bròquil, i van acabar ingressats a l'hospital per una greu intoxicació de cànnabis. Arran dels fets, l'Ertzaintza i el Departament de Salut del País Basc va obrir una investigació per aclarir quin va ser exactament l'origen de la intoxicació. Cap altre dels clients va reportar un problema similar, per la qual cosa el restaurant va continuar obert ja que no es va detectar que fos un perill per a la salut pública.