La Wafaa era una noia de 19 anys que va ser assassinada el novembre del 2019 a Carcaixent (València). Més de dos anys després dels fets, l'han pogut enterrar.

Desaparició i assassinat de Wafaa Sebbah

Tot va començar el novembre del 2019 quan Wafaa Sebbah, una noia de 19 anys de nacionalitat algeriana, va desaparèixer en estranyes circumstàncies. La Wafaa vivia a Carcaixent (València) i el 17 de novembre del 2019 se li va perdre completament el rastre: havia d'anar a Xàtiva a veure una amiga, però mai va arribar. 

Una desaparició d'alt risc, segons la Guàrdia Civil

La seva família va tardar dues setmanes a denunciar la seva desaparició, ja que no tenien gaire relació amb la filla i moltes vegades desconnectava el seu mòbil i no li van donar importància. La Guàrdia Civil va obrir una investigació per esbrinar què havia passat i van determinar que la desaparició era d'alt risc, ja que res apuntava que hagués marxat de manera voluntària.

Cinc i sis dies després de la desaparició, el seu mòbil es va encendre al centre comercial de Carcaixent, però després d'analitzar les càmeres de seguretat, van veure que ella no havia entrat en aquell centre.

Crimen Wafaa / EFE

David Soler és l'assassí confés de la Wafaa Sebbah: té antecedents per violència masclista i és molt violent / EFE

David Soler va confessar el crim i va dir on havia amagat el seu cadàver

Al cap de dos mesos, els policies van començar a fixar-se en els moviments de David Soler, conegut popularment com El Tuvi: es tracta d'un delinqüent amb antecedents per violència masclista i que estava obsessionat amb la desapareguda, a la qual assetjava.

Els guàrdies civils cada vegada tenien més proves que demostrarien la culpabilitat del David Soler, però l'arribada del confinament del coronavirus el març del 2020 ho va alentir molt tot. Finalment, els policies van reunir les proves suficients per detenir aquest home com a presumpte autor dels fets.

El Tuvi ingressat a presó de manera provisional i sense fiança

David Soler va confessar el crim i els va explicar on estava amagat el cos de la desapareguda, a la qual havia assassinat. Després de passar a disposició judicial, es va decretar el seu ingrés a presó de manera provisional com a presumpte autor d'un delicte d'assassinat.

La setmana passada, dos anys després del crim, els seus familiars i amics per fi la van poder enterrar. La cerimònia va ser musulmana i van enterrar les seves restes en direcció a La Meca. La família de la Wafaa, trencada de dolor, vol que es faci justícia. Caldrà esperar que se celebri el judici, però tot apunta que David Soler passarà molts anys a la presó.