Aquest diumenge un jove de 20 anys va patir una agressió homòfoba a Madrid: vuit encaputxats li van pegar i el van marcar amb un ganivet. Tothom es fa la mateixa pregunta: qui són i per què ho van fer?

Vuit homes encaputxats i amb passamuntanyes a Malasaña

Els fets es remunten al diumenge, cap a les 17:00 al barri de Malasaña de Madrid. Per causes que encara s'estan investigant, vuit homes encaputxats, amb passamuntanyes i vestits de color negre van assaltar la seva víctima, un noi de 20 anys, quan estava al portal de casa.

Li lesionen el cul escrivint "maricón" amb un ganivet

El van començar a insultar dient-li "asqueroso", "comemierda", "anticristo" i "maricón". Però les agressions no només van ser verbals, també van ser físiques: li van pegar, li van tallar el llavi amb una navalla i, a més, li van marcar el gluti amb un ganivet escrivint-li "maricón" i dibuixant-li una creu invertida.

Els policies estan intentant localitzar els autors de l'agressió

Tothom es fa la mateixa pregunta: qui són els autors d'aquesta agressió? De moment, els policies no els han aconseguit identificar, ja que el fet que anessin amb passamuntanyes ho dificulta enormement. No obstant això, estan analitzant vídeos i les proves de les lesions, que es troben a l'atestat policial, per poder localitzar-los com més aviat millor.

Un delicte d'odi i un altre de lesions

De moment, no hi ha cap detingut i no ha transcendit quina era la relació de la víctima amb els presumptes agressors, que es podrien enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades per dos delictes: un d'odi i un altre de lesions. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Agent Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional està intentant esbrinar qui són els vuit encaputxats que, presumptament, van protagonitzar una agressió homòfoba a Madrid el diumenge / Europa Press

Assassinat de Samuel Luiz

Aquesta agressió homòfoba ha causat gran indignació a tot arreu i s'han organitzat manifestacions per donar suport a la víctima. Desafortunadament, aquesta no ha estat l'única agressió homòfoba dels últims mesos i, de fet, aquest estiu, han sortit a la llum molts altres casos similars. El més mediàtic de tots, el de Samuel Luiz: un jove gai que va ser assassinat d'una pallissa a la Corunya: de moment alguns dels implicats es troben a presó de manera provisional i sense fiança a l'espera de la celebració del judici.

Una altra agressió homòfoba a Lloret de Mar

A Lloret de Mar (Selva), també hi va haver una altra agressió homòfoba en un parc aquàtic que va acabar amb un home detingut per, presumptament, haver agredit físicament i verbalment amb insults homòfobs a la víctima. La investigació es troba en mans dels Mossos d'Esquadra i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.