Els Mossos d'Esquadra han pogut identificar i detenir l'autor d'una agressió i amenaces de caràcter homòfob al parc aquàtic WaterWorld, a Lloret de Mar (la Selva), aquest estiu. Els fets van passar el passat 7 de juliol durant el dia, quan l'agressor i la víctima es van trobar al parc i el primer va proferir insults i va intentar agredir-lo. Finalment els Mossos l'han pogut identificar i detenir a Vilafranca. Es tracta d'un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola, veí de Sant Quintí de Mediona, a l'Alt Penedès.

Un noi va insultar un jove gai al WaterWorld de Lloret de Mar

Segons s'ha pogut saber ara, els fets van passar el 7 de juliol quan un jove de 29 anys va ser víctima d'insults per part d'un grup d'homes en aquest parc aquàtic de Lloret de Mar. L'ara arrestat, acompanyat de tres homes més, va proferir insults i amenaces sense cap motiu aparent a un noi que estava d'excursió amb una associació que promou la diversitat.

El primer dels fets va succeir a la zona dels lavabos quan quatre homes van començar a riure's del noi i un d'ells el va insultar amb expressions d'intolerància i menyspreu. Unes hores més tard, en una zona de tobogans, aquest mateix home va ser més contundent: el va amenaçar de mort i li va proferir insults relacionats amb la seva orientació sexual, a més d'abraonar-s'hi amb intenció d'agredir-lo, fet que van evitar les persones presents al lloc.

Investigació de dos mesos per detenir l'autor dels insults i l'agressió

El jove, que és de nacionalitat marroquina, va poder-se desfer dels agressors amb l'ajuda d'una de les educadores d'aquesta associació, que es dedica a la inclusió de persones vulnerables, i van decidir marxar del parc. Quan es va tenir la denúncia de la víctima, agents de la Comissaria General d'Informació (CGINF), des de la seva delegació de Girona, van iniciar una investigació que al cap de dos mesos ha acabat amb la identificació i detenció de l'agressor, a Vilafranca del Penedès.

Els testimonis de la víctima i de l'educadora, com també d'altres persones, i la recopilació d'imatges feta per aquest servei central, han permès als Mossos d'Esquadra arribar a saber qui era l'autor de les agressions i dels insults homòfobs. Va ser detingut a la comissaria de Vilafranca del Penedès, on va ser citat.

Després de comunicar-li la detenció i els càrrecs que la policia catalana presentaria contra ell, va quedar en llibertat a l'espera que el jutge que porta el cas el citi a declarar. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el detingut és un home que té diversos antecedents per diversos delictes i ja era conegut per la policia de la zona.

Important denunciar qualsevol agressió homòfoba

Tot i que l'agressió que va patir el noi marroquí al WaterWorld de Lloret de Mar no va ser molt violenta, i va quedar-se sobretot, en insults, des dels Mossos d'Esquadra, i des de la Comissaria General d'Informació, s'ha volgut enviar un missatge amb aquesta detenció. Qualsevol insult de caràcter LGTBI-fòbic que es produeixi a Catalunya serà investigat i l'autor dels fets serà entregat al jutge. Per fer-ho, però, des de la policia catalana, destaquen que cal sempre posar en coneixement dels Mossos totes les agressions per poder-les investigar i, en cas de ser constitutives de delicte, que no quedin impunes.

Durant l'estiu els Mossos d'Esquadra van detenir a la Zona Franca de Barcelona un grup de joves d'ètnia gitana que al final de maig van atacar, de manera molt violenta, dues parelles gais a la platja de la Barceloneta. Els majors d'edat, coneguts també pels seus antecedents per robatoris a la ciutat, van ingressar a presó. Entre els detinguts també hi havia menors d'edat, que van passar a disposició de la Fiscalia de Menors.