Matí tràgic al Maresme: a tres quarts del set, els Bombers de la Generalitat han rebut un avís d'incendi que ha acabat sent mortal.

En rebre l'alerta, el cos ha activat fins a 16 dotacions que, en arribar, han comprovat que el foc estava totalment desenvolupat i afectava bàsicament el setè pis del número 219 del carrer de Maria Vilar, de deu pisos, a la localitat de Vilassar de Mar.

Un matrimoni mor en un incendi a casa seva a Vilassar de Mar

Les flames també s'havien propagat per alguns tendals de la façana. Ràpidament, han iniciat les tasques d’extinció tant des de l’interior de l’habitatge com des de l’exterior.

Malauradament, en accedir a l’interior del pis 7è 2a han localitzat els cossos sense vida d'un matrimoni, un home i una dona de 73 i 74 anys, que vivien en aquest pis.

Després de la troballa, s'ha procedit a revisar la resta d’habitatges de l’edifici i s'ha evacuat a una quarantena de persones. D'altres veïns, si les condicions de seguretat ho han permès, han quedat confinats a casa seva.

Fins al lloc també s’hi han desplaçat sis dotacions dels Mossos d’Esquadra i sis unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques, SEM, entre altres cossos de seguretat.

Explosió i incendi en una nau de l'Arboç

Aquest succés ha tingut lloc només tres dies després d'un altre greu incendi, en aquest cas, a l'Arboç. El passat divendres dia 3, una explosió va desenvolupar un incendi al pàrquing d'una empresa situada al carrer Tallers del polígon Foix de l'Arboç, al Baix Penedès.

Incendi l'Arboç / Bombers

Incendi l'Arboç / Bombers

Totalment desenvolupat, va afectar cinc camions i els Bombers de la Generalitat van activar onze dotacions per extingir les flames. Segons van informar els Bombers, va cremar totalment una nau de reciclatge amb productes inflamables i en va col·lapsar la coberta.

Tretze persones ferides, tres de greus

L'empresa afectada era una nau de tractament de residus on hi ha olis, dissolvents i altres materials derivats, que van ajudar a la propagació del foc. 

Com a conseqüència de les flames, tretze persones van resultar ferides i el Sistema d'Emergències Mèdiques va desplaçar fins al lloc dels fets deu unitats terrestres i especialitzades, incloses diverses Unitats d'Intervenció i Suport. També es van activar dos helicòpters medicalitzats i tres unitats de logística per atendre els afectats.

Tres dels ferits van quedar en estat greu per cremades i van ser traslladades a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona per al seu tractament. Els deu restants van patir ferides lleus i van ser atesos pels sanitaris del SEM.