Un greu incendi al pàrquing d'una empresa situada al carrer Tallers del polígon Foix de l'Arboç, al Baix Penedès s'ha declarat cap a les onze d'aquest matí. Totalment desenvolupat, ha afectat cinc camions i els Bombers de la Generalitat han activat onze dotacions per intentar extingir les flames.

Greu explosió i incendi amb tretze ferits a l'Arboç

Segons informa el cos de Bombers, ha cremat totalment una nau de reciclatge amb productes inflamables i n'ha col·lapsat la coberta. Col·lateralment, ha afectat també una cisterna i tres remolcs de camió del solar del costat i sis cotxes que estaven aparcats al carrer.

Nau cremada a l'Arboç / Bombers

Nau cremada a l'Arboç / Bombers

L'empresa afectada és una nau de tractament de residus on hi ha olis, dissolvents i altres materials derivats, que han ajudat a la propagació del foc. Des de llavors, els bombers treballen per apagar-lo i fan tasques de protecció per evitar que s'estengui a altres instal·lacions properes.

Tres ferits greus i deu de lleus

Com a conseqüència de les flames, tretze persones han resultat ferides i el Sistema d'Emergències Mèdiques ha desplaçat fins al lloc dels fets deu unitats terrestres i especialitzades, incloses diverses Unitats d'Intervenció i Suport. També s'han activat dos helicòpters medicalitzats i tres unitats de logística per atendre els afectats.

Incendi l'Arboç / Bombers

Incendi l'Arboç / Bombers

Tres dels ferits es troben en estat greu per cremades i estan sent traslladades a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona per al seu tractament. Dels deu restants, que pateixen lesions lleus, un d'ells està encara sent avaluat pels sanitaris del SEM, mentre els altres són atesos pels metges desplaçats.

Diverses incògnites hauran de ser respostes en les pròximes hores, com per exemple, el motiu de l'explosió que ha originat el foc i si tots els protocols de seguretat s'han seguit o si es podria haver evitat que tantes persones resultessin ferides.