Castellcir (Moianès) està de dol per la mort d'un home en una explosió. També hi ha un ferit greu i els Mossos d'Esquadra estan investigant quin és l'origen dels fets.

Explosió en un pis de Castellcir: un mort i un ferit de gravetat

Tot ha començat aquest dissabte de matinada a Castellcir, un petit municipi de poc més de 700 habitants. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les 2:00: els alertaven d'una forta explosió en un pis de la localitat.

Quan els Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc dels fets han pogut veure que hi havia un home mort fruit de l'explosió i una persona ferida de gravetat, que ha estat atesa pels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

"Aquesta matinada, una persona ha mort i una altra ha resultat ferida greu en una deflagració amb incendi que hi ha hagut en un local situat al carrer Major de Castellcir", expliquen els Bombers de la Generalitat en una piulada.

Tot apunta que es tracta d'una explosió accidental i els Mossos d'Esquadra ho estan investigant

De moment, no ha transcendit la identitat de les víctimes. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, tot i que no es descarta cap hipòtesi, tot apunta que es tracta d'un fet accidental. Així i tot, els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas per saber què és exactament el que ha passat. 

"Per l'incident ocorregut aquesta matinada, es decreten dos dies de dol municipal. A Castellcir estem de dol. Tot el suport i respecte a les famílies i a les persones afectades", expliquen des de l'Ajuntament de Castellcir.

La notícia ha corregut com la pólvora a les xarxes socials

La notícia ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i els ciutadans i veïns del poble no han dubtat a mostrar el seu condol pels fets. "Molt trist en sentir aquest matí la notícia! Descansi en pau i condolences als familiars", explica un usuari a Instagram.

Quatre morts en un incendi en un local ocupat a plaça Tetuan de Barcelona

Malauradament, aquesta no ha estat l'única mort dels darrers dies en circumstàncies semblants i, de fet, aquest dimarts de matinada, van morir quatre persones en un incendi en un local ocupat a plaça Tetuan de Barcelona. Les víctimes són un nadó, un nen de 3 anys i una dona i un home que eren una de les famílies en situació de vulnerabilitat que vivien en aquesta antiga oficina bancària. 

Bomberos incendio banco Tetuán - Efe

Els Mossos d'Esquadra estan investigant quines van ser les causes de l'incendi del local ocupat de plaça Tetuan de Barcelona, on van morir quatre persones, entre les quals un nen de 3 anys i un nadó / EFE

Els Mossos d'Esquadra no tenen clar quin ha estat l'origen de l'incendi i, per aquest mateix motiu, han obert una investigació per esbrinar més detalls i esclarir els fets, ja que pensen que es podria tractar d'un foc intencionat i que, per tant, seria un homicidi, una hipòtesi que encara no ha estat corroborada.