Detenen dos homes de 65 i 67 anys per estafar un avi amb discapacitat física i mental a Barcelona: li van intentar robar 12.000 euros, però els van acabar enxampant.

Delicte continuat d'estafa a un home amb discapacitat a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra ha detingut a Barcelona dos homes, de 67 i 65 anys com a presumptes autors d’un delicte d’estafa continuada a un altre home de 70 anys. Els estafadors s’haurien aprofitat de les baixes facultats mentals de la víctima per guanyar-se la seva confiança, quedar amb ell en repetides ocasions com si fossin amics i demanar-li diners. Precisament és així com se’ls va poder detenir el passat 5 de maig, quan familiars de la víctima van alertar la Policia en observar com els presumptes estafadors se l’enduien en cotxe després que aquesta els hi fes entrega de diners i d’una llibreta d’estalvis.

Abuelo / Archivo

Dos homes s'aprofiten d'un avi amb discapacitat física i mental per estafar-li diners / Arxiu

Els familiars de la víctima sospitaven que els presumptes estafadors podien haver-se’l emportat a alguna entitat bancària per retirar diners, ja que havien comprovat que en els darrers mesos, i d'ençà que sabien de l’existència d’aquests dos homes que quedaven contínuament amb ell, els estalvis del seu compte bancari havien disminuït de forma anormal.

Detinguts dos homes per una estafa

En rebre l’avís, els agents van iniciar la recerca dels presumptes estafadors per voltants de possibles indrets on podrien haver-se adreçat amb la víctima fins que, finalment, van localitzar el vehicle amb el qual havien marxat tots tres a prop d’una entitat bancària.  Els agents van poder trobar allà mateix la víctima acompanyada de dos homes que coincidien amb la descripció aportada pels familiars. Per tal d’esclarir els fets, els agents van demanar a tots tres que els acompanyessin voluntàriament amb el seu vehicle a comissaria on, després de recollir la denúncia formal de la família, van detenir els dos homes per un delicte continuat d’estafa.

Detenido / Pxhere

Dos homes han estat detinguts per aprofitar-se d'un avi amb discapacitat per estafar-lo continuadament a Barcelona / Pxhere

Li van intentar robar 12.000 euros

Durant tot aquest temps que els detinguts havien aconseguit quedar amb la seva víctima i aprofitar-se’n fent veure que eren amics van  aconseguir que retirés fins a 1.800 euros del seu compte bancari. L’estafa de més magnitud, però, es va veure truncada el mateix dia que van ser detinguts, ja que en intentar retirar 12.000 euros d’una entitat bancària, el treballador de l’oficina va desconfiar dels acompanyants del titular del compte, no els va fer entrega dels diners i va alertar un familiar de la víctima de la possible maniobra fraudulenta, fet que va acabar d’impulsar als familiars a donar coneixement dels fets a la Policia i, finalment, els van acabar detenint com a presumptes autors d'un delicte d'estafa.