La Guàrdia Urbana de Lleida deté un home de 45 anys com a autor de la violació d'una dona de 40 anys pel carrer al Barri Antic de Lleida, al Segrià.

Violació al Barri Antic de Lleida

Els fets, tal com detalla el mitjà Segre, van tenir lloc cap a les tres de la matinada, quan una dona de 40 anys es va presentar a la comissaria de la Policia Local, situada al carrer Salmerón, demanant auxili. Va explicar als agents que havia estat violada i que havia aconseguit escapar-se de l'agressor.

Estava molt espantada i presentava múltiples ferides i cops a la cara i la resta del cos, a més de tenir la roba esquinçada. Fins i tot li costava caminar a causa de la brutal violació, que es va produir als voltants de Turó de la Seu Vella, informa el mateix mitjà.

Busquen l'agressor: enxampat i detingut

Els agents locals van activar el protocol, avisant els serveis d'emergències i demanant a la víctima que descrigués el violador per poder-lo localitzar.

Amb el seu testimoni, una patrulla va localitzar un home que coincidia amb la descripció de la dona a l'Avinguda Prat de la Riba de la capital del Segrià.

L'home, de 45 anys i de nacionalitat algeriana, va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte d’agressió sexual. Va ser portat a comissaria, on la víctima el va reconèixer i llavors ella va haver de ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova per ser atesa de les ferides, ser sotmesa a una revisió i rebre atenció psicològica.

Segons el mitjà El País, la dona exercia la prostitució de forma puntual i va ser enmig d'un servei quan l'home la va violar brutalment.

S'intenta autolesionar en arribar a comissaria

El cas ha estat derivat als Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de la investigació.

Tal com ha pogut saber Segre, el detingut també va provocar destrosses a l’interior de la comissaria de la Urbana i va haver de ser també traslladat a l'hospital després d'intentar autolesionar-se.

Es preveu que entre avui i demà passi a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Lleida. A més del delicte d’agressió sexual, podria ser acusat també d’un delicte de lesions.

Segona brutal agressió cap a les dones aquesta setmana a Catalunya. El cas de la menor de 16 anys violada a Igualada, Anoia, encara està sense resoldre.

Va ser dilluns quan un camioner va trobar una noia inconscient i despullada a terra en un descampat a prop del polígon Les Comes de la localitat. Segons es va saber després, la menor estava anant cap a l’estació de tren per tornar de festa a casa seva a Vilanova i la Geltrú.

A prop d'identificar els agressors de la menor a Igualada

El transportista, en veure-la sagnant pel cap i les cames, va pensar que estava morta i la va tapar amb una manta mentre trucava als serveis d'emergències, que la van estabilitzar i portar a l'Hospital Sant Joan de Déu, on encara segueix hospitalitzada i recuperant-se de les ferides. L'agressor o agressors li van provocar una fractura cranial i diversos esquinçaments vaginals i anals.

La mare de la víctima clama justícia per la seva filla i demana solucions per frenar aquesta mena de "salvatjades" cap a les dones en una carta dirigida al president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Manifestación Masquefa por la víctima de Igualada / ACN

Manifestació a Masquefa per la víctima d’Igualada / ACN

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra segueixen investigant els fets per trobar els responsables.

Es parla en plural perquè metges i policia, basant-se en les lesions de la noia, han conclòs que és molt probable que fossin almenys dues persones. Les càmeres de seguretat seran clau per identificar amb qui va sortir la menor de la discoteca i què va passar abans que la trobessin en el descampat del terror.