La policia francesa ha arrestat 44 persones al sud-est de França sospitoses d'haver violat una dona. El marit de la víctima va drogar-la durant 10 anys per deixar-la inconscient i després oferir-la a internet com a objecte sexual a desconeguts. Violació per submissió química. El marit gravava i de vegades participava en les violacions. La víctima, una dona d'uns 60 anys, no era conscient dels abusos soferts fins que la policia ha destapat l'escàndol, després de culminar una operació que ha durat un any.

Desenes de violacions per submissió química

L'antecedent es remunta al 12 de setembre de 2020. Un artesà jubilat de 68 anys -l'espòs de la víctima- va ser arrestat després que tres dones el denunciessin per gravar-les per sota de les faldilles en un supermercat.

Després de rebre la denúncia les autoritats van confiscar la càmera i un ordinador de l'acusat entre altres mitjans informàtics. L'investigat va quedar en llibertat.

Policia França / Flickr

Policia França / Flickr

Quan la policia va examinar l'ordinador va descobrir desenes de vídeos on es veia l'esposa de l'acusat inconscient, tan adormida que "de vegades semblava a punt de roncar", destaca el diari 20 Minutes, mentre era violada pels homes que el marit havia contactat prèviament per internet. El cas va esclatar.

"El marit utilitzava forts ansiolítics per drogar la seva dona, la posava nua al llit i escalfava l'habitació per evitar que es despertés", va explicar el comissari Bosse Platière. "Els clients entraven sigil·losament, xiuxiuejaven i, si la víctima movia només un braç, se n'anaven. Cap dels autors no podia ignorar el que passava", va afegir. Segons les receptes de somnífers recuperades per la policia, la víctima hauria estat drogada fins a 225 vegades en un sol any.

El marit va ser detingut el passat 2 de novembre i la seva esposa va descobrir el calvari que hauria patit durant, almenys, deu anys. "Com sospitar d'un rostre tan fosc, tanta duplicitat en aquest home amb qui havia estat en una relació durant gairebé 50 anys?", va lamentar l'advocada de la víctima. Segons el diari Le Midi, després de negar al principi els fets, el marit va acabar confessant i hauria declarat que, en total, entre 30 i 50 homes van abusar de la seva dona durant la dècada que la va drogar.

44 detinguts per violació

En total es van identificar 45 agressors en la investigació. La Fiscalia d'Avignon ha confirmat recentment a mitjans francesos la detenció de 44 persones, ja que un dels sospitosos d'haver participat en els abusos ha mort. 33 arrestats ja han estat imputats i posat en detenció preventiva, entre ells l'espòs. Els violadors tenen edats compreses entre els 24 i els 71, i hi havia solters, pares de família i divorciats.

El que amenaça de convertir-se en un dels casos de violació més sinistres de la història recent de França ha causat gran commoció al país.

Droga GHB / Arxiu|Arxivament

Droga GHB / Arxiu

Per a l'advocada de la víctima, aquest cas demostracom de estès està aquest tipus de delicte. "La gent creu que la submissió química és la copa a la discoteca a la qual algú llança GHB. Però la submissió química afecta absolutament a tots els mitjans socioprofessionals, a tots els mitjans socials en general", va advertir.