El fiscal va confirmar aquest dimarts la condemna de 14 anys de presó a l'anestesista Gerardo Billiris per haver subministrat drogues, desfigurat i volgut matar una jove el 2017 -la seva secretària- al barri argentí de Palermo. A més, l'anestesista també és responsable de dos casos d'abusos sexuals, van informar fonts properes al cas.

Escàndol en un hospital argentí

Billiris està acusat per dos casos. El primer va ocórrer el 2012. Una jove model el va denunciar per haver-la abusat sexualment i drogat juntament amb Juan Martín Mercado, que també va seure al banc dels acusats i va ser condemnat a 6 anys de presó.

El segon cas, que va tenir una gran repercussió mediàtica, va ser el de María Belén Torres, la seva secretària de 24 anys, a qui va drogar i va colpejar brutalment a la seva casa de Palermo. Per aquest atac està acusat per intent d'homicidi. Billiris va ser detingut el 31 de gener de 2017 després que sortís a la llum la denúncia pública de Belén Torres, que va explicar el seu cas a les xarxes socials.

Belén Torres / RRSS

Belén Torres va ser ingressada després de l'agressió de l'anestesista / RRSS

"Vull la meva filla i demanar-li perdó a la senyoreta Belén Torres. Jo mai no vaig voler fer-li el que va passar, a ningú no se li fa una cosa així. Li demano perdó a ella i a la família", va lamentar l'anestesista abans de la confirmació de la seva condemna.

Un perdó que de res no li serveix a la víctima: "Em va voler matar. Crec que el que volia era violar-me, però no ho va aconseguir, llavors va voler matar-me", va precisar. "Quin penediment he de creure? Sabia exactament el que feia", va concloure Belén.

Anestesista

Gerardo Billiris / RRSS

Les víctimes havien demanat de declarar a porta tancada, ja que no volien creuar-se amb l'acusat ni amb ningú del públic. Malgrat que la defensa de Billiris s'hi va oposar, el tribunal va resoldre en favor de les dones.

L'anestesista, que treballava a l'Hospital Militar, es va negar a declarar durant el judici. Encara que es va especular que ho faria en algun moment del procés, això no va succeir. El seu advocat, Marcelo Chumbita, va argumentar que està molt delicat de salut i que "no està anímicament preparat" per parlar davant del tribunal, recullen fonts locals. L'únic que va dir a les autoritats és que l'acusat patia una addicció a les drogues i que va estar internat a la clínica durant un any per recuperar-se.

Finalment el tribunal va condemnar a Billiris a la pena de "14 anys de presó, el màxim previst de multa per als delictes pels quals se'l condemna i inhabilitació especial per 10 anys per ser autor del delicte d'homicidi en grau de temptativa" i "subministrament d'estupefaents per a ús personal, reiterat en dues oportunitats." A més d'"abús sexual agreujat per haver existit accés carnal" contra una de les denunciants.