Amb prou feines fa unes hores que es feia pública una imatge que mostrava el rostre del presumpte assassí en sèrie de persones homosexuals a Bilbao. En un nou gir dels esdeveniments, el presumpte autor dels crims s'ha lliurat voluntàriament a l'Ertzaintza i s'ha mostrat disposat a col·laborar.

El presumpte culpable, anomenat David Nelson, és un jove colombià de vint-i-cinc anys a qui les autoritats atribueixen entre quatre i vuit assassinats. El cas va sortir a la llum fa tot just uns dies i pesava sobre el sospitós una ordre de detenció.

El presumpte assassí s'ha entregat

El presumpte culpable dels assassinats de persones homosexuals (i posteriors robatoris) de Bilbao s'ha presentat a les dependències de l'Ertzaintza del barri de Txurdinaga entre les vuit i les nou de la nit, tal com ha avançat La Vanguardia. El principal sospitós s'ha mostrat disposat a col·laborar amb els cossos de seguretat en la investigació, si bé ha negat la seva participació en els delictes, com detalla el mateix mitjà. 

Utilitzava una identitat falsa a les xarxes socials

El presumpte autor dels crims utilitzava les xarxes socials més populars entre els homes homosexuals, com Grindr i Wapo, per trobar les víctimes. Sota el fals nom de Carlos, començava a xatejar amb els usuaris de la plataforma i mostrava un fals interès en ells fins que aconseguia una trobada física a les seves cases. A continuació, drogava presumptament les víctimes amb èxtasi líquid i, mentre es trobaven sota els efectes de la substància, els robava les pertinences i obtenia l'accés als comptes bancaris. Després, el presumpte assassí les deixava morir o les asfixiava fins a la mort.

El modus operandi del criminal era sempre el mateix, i va passar desapercebut fins que una de les seves víctimes es va despertar mentre el subjecte intentava matar-la. En començar a xisclar, el sospitós va fugir, deixant darrere seu una motxilla amb les seves pertinences i els documents d'identificació. Això va permetre a les autoritats emetre l'ordre de detenció, si bé la investigació es va obrir el passat mes d'octubre del 2021 i estava en curs des d'aleshores.