Després de trobar el cos de la víctima flotant al riu Guadalquivir (Sevilla), els agents del Grup d'Homicidis de la Policia Nacional de Sevilla han conclòs la investigació sobre el crim masclista de la dona de nacionalitat boliviana identificada com Virgínia G.T., de 51 anys, a mans de la seva exparella, Alfredo G.C., de 50 anys i de la mateixa nacionalitat. El jutge ha decretat presó provisional sense fiança a l'autor del presumpte delicte homicidi.

La policia ja té constància de la causa de la mort

Segons les investigacions i un cop realitzada l'autòpsia al cadàver de la dona, la policia ha arribat a la conclusió que tot es va iniciar per una discussió entre ambdós la matinada del dia 25 d'abril i que va acabar amb la mort de la víctima per asfíxia a mans de la seva exparella. La mateixa nit del dia 25, el condemnat va utilitzar un carretó per treure el cadàver embolicat amb bosses de plàstic i llançar-lo a una zona de vegetació del riu Guadalquivir, situada entre el Puente del Alamillo i el parc de San Jerónimo, relativament a prop del domicili i des d'on era impossible visualitzar el cos. 

La germana de la víctima va denunciar la desaparició

Després de la denúncia que va posar la germana de la víctima el passat 4 de maig, el grup d'Homicidis de la Policia Nacional va començar a sospitar de l'exparella de la dona, que ja va ser condemnat l'any 2020 per maltractament. D'altra banda, també va fer sospitar la policia el fet que el sospitós i els seus amics estiguessin de festa al domicili del carrer Agata la matinada del dia 25 i que cap mostrés interès a col·laborar ni aportar cap dada que ajudés en la investigació. 

Els agents de la policia es van posar a treballar en la investigació per esclarir els fets. Tot indicava que la desaparició de Virgínia no era voluntària, ja que era una persona que portava treballant durant més de 15 anys a Espanya i era resident legal. Per tant, en aquest sentit no tenia cap raó per marxar. A més, també es tractava d'una persona summament responsable amb la seva feina, sent bastant estrany, doncs, que desaparegués sense donar explicacions.

La troballa del cadàver al riu Guadalquivir

Aquella mateixa matinada, abans de desfer-se del cadàver, Alfredo va tirar a les escombraries els objectes de la seva exparella, mentre el cadàver encara es trobava dins el domicili. En la declaració davant la Policia Nacional, el detingut va confessar l'autoria del crim i va conduir els agents fins al punt on va llançar el cadàver al riu. 

També van ser detingudes dues dones d'origen sud-americà de 43 i 49 anys que, després de presentar declaració en dependències policials, van ser posades en llibertat amb càrrecs però amb l'obligació de comparèixer davant les autoritats judicials.

Una extracció de diners elevada

Un fet estrany que feia sospitar els investigadors era l'extracció de diners del compte bancari de Virgínia el mateix dia del crim. D'una banda, feia pensar que es podria tractar, realment, d'una fuga voluntària. Però s'ha demostrat que no. Un cop assassinada, va ser el condemnat qui va extreure un total de 5.250 euros del compte bancari de la víctima i li va robar, també, diversos dispositius electrònics i telèfons. 

Actualment, Alfredo està acusat d'un delicte d'homicidi, estafa, violència de gènere i contra la integritat moral. 

Violència masclista

La xifra de dones assassinades en mans de les seves parelles o exparelles aquest 2022 s'eleva a 21. Des del 2003, quan es van començar a comptar, en son 1.151. Qualsevol dona que pateixi violència masclista, pot demanar assessorament gratuït al 016, que és el número d'atenció a les víctimes, no deixa rastre a la factura i ofereix assistència les 24 hores del dia en 53 idiomes diferents.