Apareix un cadàver decapitat al riu Guadalquivir, al seu pas per Còrdova. Es tracta d'un home d'uns 60 anys i tot apunta que va ser assassinat abans de ser llançat al riu, on ha estat localitzat i rescatat per bombers.

Apareix un cadàver decapitat al Guadalquivir

Cap a la una d'aquest migdia, una persona que caminava per la vora del riu ha localitzat un cos flotant a l'aigua, i ha avisat els serveis d'emergències. El cadàver, decapitat, es trobava cobert de brossa a l'altura d'un canyar a prop del Jardí Botànic i a pocs metres del Molino de Casillas.

La Policia Nacional, que s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha donat al seu torn avís als bombers del Servei d'Extinció d'Incendis i Salvament (SIS) de Còrdova, que han estat els encarregats de rescatar el cadàver i apropar-lo a la vora perquè la policia ho pogués analitzar. Ha estat en aquell moment quan s'ha descobert que el cos no tenia cap.

Un home d'uns 60 anys: l'autòpsia determinarà la seva identitat

L'únic que s'ha pogut saber fins al moment és que el mort es tracta d'un home d'uns 60 anys que hauria mort de forma violenta.

Les fonts policials asseguren que tenen indicis sobre la identitat de l'home, però que serà l'autòpsia practicada en l'Institut de Medicina Legal la que determini amb seguretat qui és i quina va ser la causa de la seva mort per poder comunicar-li-ho a la seva família.

Una dada curiosa d'aquest macabre succés és que no hi havia cap alerta de desaparició activa a la capital cordovesa que coincideixi amb l'edat i circumstàncies de l'home.

Troben mort a l'avi desaparegut a Lluçà des de divendres

En territori català també s'ha sabut avui de la troballa del cadàver d'un avi de 94 anys, que estava desaparegut des de divendres a Santa Eulàlia de Puig-oriol, en el terme municipal de Lluçà, a Osona.

Desaparegut Lluçà / Bombers Generalitat

Recerca de l'ancià en Lluçà / Bombers Generalitat

L'alerta de la seva desaparició es va donar a les deu de la nit i no ha estat fins aquest diumenge al matí quan s'ha trobat, ja sense vida. Ha estat localitzat per uns voluntaris que participaven en la seva recerca a prop del pantà de Santa Eulàlia, al nord-oest de la població.

Apareix el seu cadàver a prop del pantà de Santa Eulàlia

Durant el cap de setmana els Bombers de la Generalitat han estat els encarregats de coordinar un ampli dispositiu que incloïa agents dels Mossos d'Esquadra de grups especials i sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, establint grups de treball per sectors.

Així, a més de sobrevolar la zona amb l'helicòpter, s'ha fet recerca intensiva i extensiva per terra en un radi de més d'un quilòmetre des de Santa Eulàlia de Puig-oriol i s'ha buscat el rastre pel nucli urbà del poble, en zones forestals, camins, urbanitzacions, basses, rierols i pous.

Després de més de dos dies desaparegut, desgraciadament ha estat trobat mort i, de moment, no han transcendit quines han estat les causes de la seva mort, encara que tot apunta que ha estat un accident.