Sanitaris del Samur de Madrid han salvat in extremis la vida d'una nena d'un any que s'havia empassat un tap i després s'havia quedat tancada amb els seus pares en un ascensor.

Un bebè s'asfíxia amb un tap de Coca-Cola

Els fets han passat cap a tres quarts de dues del migdia d'aquest dilluns en un immoble situat a la carretera de Boadilla del Monte número 11, al districte madrileny de Latina.

 

Per causes que encara es desconeixen, una nena de 13 mesos s'havia empassat un tap de plàstic de Coca-Cola, que l'estava asfixiant. En veure que la nena s'havia ennuegat, els pares es disposaven a portar-la a l'hospital, però quan baixaven al garatge l'ascensor ha fallat per una avaria. Els pares i la nena agonitzant han quedat atrapats entre diverses plantes i no podien obrir les portes.

Queda atrapada amb els seus pares en un ascensor

Per sort han aconseguit trucar al 112 i pocs minuts després arribaven els Bombers de l'Ajuntament de Madrid. Mentre treien els pares, han observat la situació d'urgència en la qual es trobava la nena, per la qual cosa l'han tret per l'altre costat de l'ascensor.

En comprovar la parada respiratòria i el pols feble, proper a la parada cardíaca, l'han col·locada en posició de seguretat i li han proporcionat oxigen. Així, l'han mantingut amb vida fins a l'arribada dels serveis mèdics d'emergència.

Sanitaris del Samur / Emergències Madrid

Sanitaris del Samur / Emergències Madrid

A continuació ha estat el torn els sanitaris del Samur-Protecció Civil, que han realitzat unes complexes maniobres per extreure el tap que li obstruïa la via aèria i que li havia quedat completament encaixat al coll.

Salvada 'in extremis' a Madrid

Després d'estabilitzar-la, els facultatius l'han traslladat amb preavís a l'Hospital 12 d'octubre de Madrid, on la petita es va recuperant. Agents de la Policia Municipal i Nacional també s'han desplaçat al lloc i col·laborat en les primeres assistències.

Sanitaris del Samur i Policia Municipal de Madrid / Emergències Madrid

Sanitaris del Samur i Policia Municipal de Madrid / Emergències Madrid

Els mateixos sanitaris alerten de la perillositat d'aquest tipus d'ennuegaments, que es poden donar amb facilitat en nens petits si no se supervisen. Aconsellen evitar deixar objectes petits en mans dels nadons i recomanen també tallar tots els aliments en forma de mitja lluna i no de rodanxa.