Una empleada d'una botiga de sabates de Lynchburg, a Virgínia (Estats Units) ha publicat un vídeo en el seu compte de TikTok que s'ha fet viral. En ell, es pot veure un contundent missatge cap al seu director: "T'odiem". Els treballadors van dimitir en massa per expressar la seva disconformitat amb el superior de l'establiment. "No t'oblidis d'arreglar l'aparador", apunta ja l'exempleada, Valerie Garwood, que, juntament amb uns altres sis companys, abandonen el seu lloc de treball en horari laboral. El vídeo ha rebut afalacs i crítiques a parts iguals.

Els empleats, farts del maltractament del seu cap

A la publicació, Garwood deixa molt clar quin tipus de persona era el seu cap. Segons ella, el responsable de la botiga creia "ser divertit", però res més lluny de la realitat. A això se li suma el maltractament que, segons ells, van rebre. En el vídeo de Valerie es pot veure com els més joves renuncien de forma fulminant i deixen el local amb un "em sento bé", sense cap mena de ressentiment. Un altre extreballador explica que li ha faltat temps per buidar la taquilla amb les seves pertinences alhora que mostra una bossa de plàstic amb totes elles dins. A aquestes explicacions s'afegeix la d'una altra empleada, que respon al nom d'Hilary i opta per expressar les seves emocions amb un gest molt significatiu: una botifarra dirigida cap al seu ja excap. El vídeo no ha tardat a fer-se viral en xarxes socials, on ja acumula més de tres milions de visualitzacions i més de 280.000 'm'agrada'.

Dimiteixen de cop els empleats d'una botiga farts del maltractament del seu cap I Imatges: TikTok @Garwood8812

Crítiques a les xarxes socials

Malgrat el seu gran èxit, el vídeo de Valerie Garwood també ha rebut crítiques. Encara que hi ha usuaris que aplaudeixen la decisió dels joves per reivindicar una mínima dignitat laboral i salarial d'altres, en canvi, no opinen el mateix i critiquen les formes. Altres comentaris més durs titllen els exempleats de "ganduls" i opinen que els joves nord-americans en general "no volen treballar". Diversos mitjans de comunicació locals s'han fet eco de l''autoacomiadament' massiu de Garwood i els seus companys. En aquest sentit, recorden que als Estats Units hi ha una tendència a l'alça a abandonar en massa els llocs de treball, sigui pels baixos salaris o per créixer professionalment.

Dades sobre l'abandonament de la feina als Estats Units

No és estrany que els empleats abandonin el seu lloc de treball. De fet, és habitual. Segons dades del centre d'investigació Pew, el 2021, el 63% de les persones que en aquest país van abandonar la seva feina va ser, precisament, per les males condicions laborals. A més, el 57% dels 6.627 enquestats va afirmar que se sentia maltractat en el lloc de treball. Així doncs, no ens pot estranyar aquesta actitud per part de Valerie i els seus companys en un context nord-americà, encara que aquí a Espanya una acció així sigui impensable.