L'hostaleria és un dels sectors que més sacrifici per part dels treballadors comporta. Llargues jornades laborals, un gran volum de feina, pocs dies de festa i la creença que "el client sempre té la raó". Per aquest motiu, en els últims dies s'ha fet viral la contundent, però genial, resposta d'un local a una clienta maleducada que els va deixar una mala ressenya sense ni tan sols haver menjat al local. Són moltes les persones que, ara, aplaudeixen la contestació per part dels hostalers i celebren que respectin tant els drets dels seus treballadors, ja que és un fenomen que, en determinats sectors, costa de veure. 

El local en qüestió és una hamburgueseria anomenada "Lokal" i situada a Cangas (Pontevedra, Galícia). Fa cinc dies, el passat dissabte 30 de juliol, una dona anomenada Rosa va voler tastar els plats d'aquest restaurant. Com que no va poder fer-ho perquè la cuina ja estava tancada, va deixar constància del seu disgust amb una ressenya de Google en què atorgava a l'establiment la pitjor de les puntuacions: una estrella sobre cinc. Els propietaris del local, tanmateix, van respondre-li amb educació però contundència, i aquesta resposta és la que s'ha fet viral a Espanya. 

La ressenya de la clienta no valorava la qualitat del restaurant

La clienta, Rosa Rosa, va fer el següent escrit a través de Google: "No entenc que estigui a un lloc de vacances i no es puguin fer comandes a les 15:30 perquè tanca la cuina. Al·lucino!!!", acompanyant la seva ressenya amb la puntuació més baixa que Google permet atorgar. 

El local ha respost de manera contundent i s'ha fet viral a les xarxes socials

Els propietaris del restaurant, per altra banda, van optar per dirigir-se a la clienta de forma molt educada, però remarcant la importància de respectar els horaris dels treballadors, encara que això sovint comporti el descontentament dels clients. La resposta del local és la següent: "Hola Rosa, hi ha una cosa que són els drets dels treballadors, i encara que estiguis de vacances s'han de respectar, i l'hostaleria per molt que a molts llocs no es respecta s'ha de començar a fer. Rosa sentim que no poguessis demanar, però hem de complir amb els horaris, ho sentim". 

ressenya lokal cangas pontevedra rosa rosa viral resposta
La usuària, Rosa Rosa, va criticar que no pogués demanar al restaurant, i el local ha respost de manera impecable. / Foto: Google Maps

Els usuaris de les xarxes socials han celebrat amb bones ressenyes la resposta del local

Els propietaris del local, segurament, no pensaven que la seva educada i impecable resposta es viralitzés a les diferents xarxes socials, però així ha estat. En els últims dies, milers d'usuaris de les xarxes s'han topat amb imatges i comentaris sobre aquest fet, i molts d'ells no han dubtat en recompensar el local. Ara, es poden llegir moltes ressenyes positives en què s'aplaudeix i celebra l'actitud dels propietaris del local, que en el moment dels fets van anteposar el benestar dels treballadors al seu propi benefici, i al de la clienta. 

ressenya positiva lokal cangas pontevedra 3
La ressenya positiva d'un usuari celebra la contundent resposta del local a la mala ressenya que l'ha fet famós.
ressenya positiva lokal cangas pontevedra 2
Una usuària agraeix l'actitud del local i critica el comportament de la turista.

Tanmateix, els propietaris del local, molt humils, prefereixen que les ressenyes positives siguin perquè els clients han tingut una bona experiència al restaurant

ressenya positiva lokal cangas pontevedra
Un usuari aplaudeix que el local respecti els drets dels treballadors, i responen que agraeixen el suport però que prefereixen bones puntuacions pel producte i servei.