Detenen tres persones, dos majors d'edat i un menor, per intentar matar a punyalades dos adolescents menors d'edat en una baralla a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Els fets van passar fa més de dos mesos, però els presumptes autors dels fets han estat arrestats en les darreres setmanes.

La brutal baralla va passar el 6 de desembre de l'any passat a la capital de l'Alt Penedès: dos menors de 15 anys van quedar ferits de gravetat després de ser atacats amb una arma blanca. Emergències 112 va rebre l'avís de la baralla i, immediatament, fins al lloc dels fets es van desplaçar els Mossos d'Esquadra i els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van traslladar les dues víctimes a l'hospital.

Els detinguts per temptativa d'homicidi: en llibertat amb càrrecs

El mateix dia dels fets, un dels agressors, menor d'edat, va ser detingut i va passar a disposició de la fiscalia de menors, mentre que els dos majors, de 20 i 28 anys, van ser arrestats el passat 11 de febrer. Els dos majors d'edat estan acusats d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs. A més, un altre menor va ser detingut el 17 de febrer acusat d'amenaçar i coaccionar les víctimes perquè no denunciessin els fets, i va passar a disposició de la fiscalia de menors.

Un menor de 16 anys detingut per una violació a Vilafranca

Aquest no ha estat l'únic succés violent dels darrers mesos a Vilafranca del Penedès. Fa cinc mesos van detenir un menor de 16 anys per una agressió sexual al mig del carrer. El presumpte autor dels fets la va drogar i emborratxar per, posteriorment, agredir-la sexualment.

Mossos d'Esquadra / Carles Palacio

Detenen tres joves, un d'ells menor d'edat, per intentar matar a punyalades dos adolescents de 15 anys en una brutal baralla a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) / Carles Palacio

Els fets van passar al mig del carrer a la festa major de Vilafranca del Penedès

Els fets van passar en el transcurs de la festa major de Vilafranca del Penedès. La violació va ser al mig del carrer, en un pàrquing de la zona esportiva del municipi on s'estava fent un concert.

"Les agressions sexuals són una de les formes de violència masclista, que atempta contra la llibertat i dignitat de les persones i que degrada a les dones que ho pateixen i a la ciutadania en general. És un problema molt greu que la nostra societat no pot deixar silenciat. L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, denúncia i rebutja totes les formes de violència masclista i continuarà treballant per a erradicar aquesta xacra. Així mateix, mostra tot el seu suport a la víctima", explicaven des de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.