Detenen un menor de 16 anys per l'agressió sexual a una noia al mig del carrer a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès): la va drogar, emborratxar per agredir-la sexualment, segons expliquen uns vigilants que estaven al lloc dels fets.

Un menor viola una noia a Vilafranca del Penedès

Els fets van passar el dilluns a les 00:30 en el transcurs de la festa major de Vilafranca del Penedès. La violació va ser al mig del carrer, en un pàrquing de la zona esportiva del municipi on s'estava fent un concert.

"Van drogar, emborratxar i violar a la menor al pàrquing"

El mateix dilluns la víctima de l'agressió sexual, també menor d'edat,  ho va denunciar als Mossos d'Esquadra i, a la tarda, van detenir un menor de 16 com a presumpte autor dels fets. "Van drogar, emborratxar i violar a la menor al pàrquing, fora del recinte. A més, li van treure el mòbil", expliquen els vigilants que aquella nit treballaven al lloc dels fets a NIUS.

Quan els organitzadors del concert van saber què havia passat, van interrompre l'actuació i van llegir un manifest per mostrar el suport cap a la víctima i condemnar públicament la presumpta agressió sexual. Des de l'ajuntament, van activar el protocol d'agressions sexistes i LGTB-fòbiques en espais públics i han donat suport a la víctima.

Mossos Detención -Archivo- / ACN

Detenen un menor d'edat per violar una noia al mig del carrer a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) / ACN

L'Ajuntament dona suport a la víctima

"Les agressions sexuals són una de les formes de violència masclista, que atempta contra la llibertat i dignitat de les persones i que degrada a les dones que ho pateixen i a la ciutadania en general. És un problema molt greu que la nostra societat no pot deixar silenciat. L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, denúncia i rebutja totes les formes de violència masclista i continuarà treballant per a erradicar aquesta xacra. Així mateix, mostra tot el seu suport a la víctima", expliquen des de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès.

De moment, no han transcendit més dades ni sobre el presumpte violador ni de la víctima. La investigació continua oberta, en mans dels Mossos d'Esquadra i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

Detenen a l'Hospitalet un fugitiu buscat per violar una menor

Fa uns dies, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), van detenir un home per una agressió sexual a una menor: es tracta d'un fugitiu buscat a l'Equador i que tenia una ordre de detenció internacional de la Interpol. El detingut va agredir sexualment d'una menor i la va deixar embarassada, uns fets castigats amb 25 anys de presó per les autoritats.