Detenen quatre persones per intentar segrestar un camioner que transportava 1,8 quilos de cocaïna per error: es pensava que la mercaderia era suc de pinya.

Intenten segrestar un camioner a València

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a quatre persones com a presumptes autores de l'intent de segrest a un camioner que creia que simplement transportava una càrrega de suc de pinya, però portava també 1.861 quilos de cocaïna a causa d'un error en el repartiment de mercaderies en el Port de València per part d'una xarxa dedicada al tràfic de drogues.

Es pensava que transportava suc de pinya

Els fets es remunten al passat 16 de juny, quan un camioner descansava de la conducció fins a l'hora en la qual havia de lliurar una càrrega de suc de pinya en una important empresa de sucs de la província de València. Quan el conductor es va dirigir al seu camió, carregat amb un contenidor que havia recollit aquell matí en el Port de València, diversos homes li van oferir una gran quantitat de diners si els permetia emportar-se el vehicle.

Intent de segrest al port de València

Davant la negativa del treballador, pel que sembla diverses persones van intentar segrestar-lo i ficar-lo dins d'una furgoneta, però l'home va oposar resistència i el forcejament va despertar l'alarma d'altres clients que es trobaven en l'establiment, per la qual cosa els segrestadors van desistir.

Posteriorment, quan agents de la Guàrdia Civil van acudir a atendre la denúncia van revisar la càrrega que transportava el contenidor i van trobar 1.861 quilos de cocaïna en bosses de color negre ocultes amb la resta de la mercaderia. Les recerques de la Guàrdia Civil han donat com a resultat la identificació i detenció de quatre suposats integrants d'una organització, tres d'ells vinculats a l'operativa del transport de contenidors al Port de València.

Detenido / Pxhere

Detenen quatre persones que van intentar segrestar un camioner al port de València: estava transportant gairebé dos quilos de cocaïna per error / Pxhere

Segons les recerques, l'intent de segrest es va dur a terme per un error en l'adjudicació del contenidor a l'empresa que havia de transportar el suc de pinya. L'empresa de transport havia de desviar el contenidor fins a un punt acordat, extreure la cocaïna que transportava i posteriorment lliurar la mercaderia en la seva destinació.

Més d'1,8 quilos de cocaïna

Després de l'error i davant la possible pèrdua dels 1.861 quilos de cocaïna, l'organització va intentar de segrestar el conductor del camió, que desconeixia la càrrega oculta que transportava. Un dels detinguts ha estat durant un temps ocult en un país europeu fins que va pensar que ja no corria perill de ser identificat i posteriorment detingut. Les detencions s'han dut a terme a Museros, Rocafort i València.