Sembla que la delinqüència internacional ha trobat a Catalunya el seu bressol. Els Mossos d'Esquadra han detingut a dues persones, les dues de nacionalitat equatoriana i de 37 i 36 anys, per haver participat en el segrest d'un noi de 23 anys per atemorir-lo abans d'un judici que s'havia de celebrar a Barcelona. Un d'ells va ser detingut com a autor del segrest i l'altre, com a còmplice.

El passat 18 de març els Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet de Llobregat van rebre una trucada avisant d'un segrest d'un noi.

Segrestat el cosí d'una víctima de violència masclista

La dona que va trucar va assegurar que qui s'havia emportat el jove, que era el seu cosí, era la seva exparella, amb qui, al cap de poques setmanes s'havia d'enfrontar en un judici per violència de gènere. Segons la noia, també estrangera, el segrestador, vinculat a bandes llatines, va raptar el cosí d'ella per fer tornar-la amb ell.

Els Mossos van confirmar els fets i van activar una unitat central, Unitat de Segrestos i Extorsions (UCSE), que van ser els encarregats d'investigar el segrest i també iniciar les converses amb el segrestador per poder alliberar el noi de 23 anys. Tal com va explicar la mateixa dona, la policia també va confirmar que el segrest estava motivat per la "gelosia" que sentia l'home per si la seva exparella, amb qui aviat tenia una vista judicial, havia refet la seva vida amb un altre home.

Operación antidroga / Mossos d'Esquadra

Imatge de l'ARRO dels Mossos, en una foto d'arxiu / CME

Un home molt violent

L'exparella de la víctima és un home amb diversos antecedents policials i un perfil violent, un fet que va fer encendre totes les alarmes als investigadors de la unitat central dels Mossos. Mentre no es va poder alliberar el jove, la policia catalana va posar protecció de 24 hores a la noia per protegir-la de la seva exparella.

Els Mossos d'Esquadra van poder localitzar el segrestador en una casa de Rubí, o es creia que hi tenia també amagat el cosí de la dona. Després de vigilar la casa, els Mossos també van saber que a l'interior de l'habitatge hi havia una segona persona, que ajudava l'home en el segrest. La policia va activar un dispositiu per assaltar la casa i finalment es va poder alliberar el noi sa i estalvi i van detenir l'autor del segrest i el seu còmplice.

L'autor del segrest, a presó

Tots dos tenien un ampli historial delictiu i amb connexions amb algunes bandes juvenils de caràcter violent. De fet, tenien diversos requeriments de detenció dictats per diversos organismes judicials. El primer va ingressar a presó i el segon, el còmplice, va quedar en llibertat amb càrrecs.