Detingut un jove de 31 anys a Eivissa quan conduïa amb el nas ple de cocaïna. Dins del cotxe, els agents van trobar una gran quantitat de la mateixa droga escampada per tot arreu.

Agafat en un control amb el nas tacat de cocaïna

Els fets van tenir lloc aquest divendres al matí, quan la Guàrdia Civil es trobava realitzant un control preventiu en el municipi eivissenc de Santa Eulària.

Segons ha informat aquest dissabte en un comunicat l'Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Guàrdia Civil de les Balears, els agents van donar l'alto a un vehicle que no circulava de manera reglamentària.

En interrogar el conductor, van poder comprovar que no es trobava en un estat normal per conduir i que tenia restes de pols blanca al nas bastant delatores.

Davant de l'actitud de l'home i les evidències respecte a la droga, els guàrdies van escorcollar l'interior del cotxe, encara que no va fer falta fer-ho en profunditat: escampats per l'interior del vehicle hi havia restes de cocaïna rosa, que provenien d'una bossa que s'havia trencat després que el detingut intentés desfer-se d'ella.

El cotxe ple de drogues i positiu: detingut a Eivissa

I és que la bossa contenia uns 35 grams d'aquesta substància estupefaent, una quantitat estratosfèrica per a consum propi i totalment il·legal.

És per això que es va acusar aquest jove, de 31 anys i nacionalitat colombiana, d'un delicte de tràfic de drogues.

A més, va ser denunciat després del test de drogues, en el qual va donar positiu en amfetamines, metamfetamines i cànnabis.

Cocaïna / Pixabay

Cocaïna / Pixabay

Un altre cas relacionat amb el tràfic de drogues porta de cap els Mossos d'Esquadra, que proven de trobar els responsables d'una plantació de marihuana a Alcoletge, al Segrià, en la qual havien posat trampes mortals.

Trampes mortals en una plantació de marihuana al Segrià

Tot es va descobrir en una intervenció antidroga la setmana passada, quan els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius, ARRO, dels Mossos d'Esquadra, van entrar a un camp de cultiu de cànnabis a la localitat d'Alcoletge.

Un sergent dels Mossos d'Esquadra va trepitjar un fil que va activar un mecanisme pensat per ser letal: una arma de foc disparava automàticament una perdigonada, que va deixar ferit el mosso. Va haver de ser traslladat en estat lleu a l'hospital Arnau de Vilanova.

Trampa Alcoletge / CME

Trampa en una plantació d'Alcoletge / CME

Davant del perill d'aquestes trampes casolanes, efectius de desactivació de bombes del cos, els anomenats TEDAX, van acudir per inhibir els dispositius. Ara la investigació ha demostrat que les trampes tenien intenció mortal, ja que contenien cartutxos de caça.

Els 27 balins que van ferir l'agent en el bessó, de moment, no tenen amo. Perquè no s'ha pogut detenir cap dels narcotraficants responsables de la plantació, que serien també culpables de la lesió del policia.