Nou incident relacionat amb la marihuana. Un sergent de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra que estava participant en el desmantellament d'una plantació, a Alcoletge, ha resultat ferit després de rebre un tret en un parany en una plantació ubicada al camp, en aquest municipi del Segrià.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, després d'una investigació de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Lleida, aquest matí els Mossos han anat a la plantació amb agents de l'ARRO per desmantellar-la i poder detenir els responsables i en un moment donat un dels sergents d'aquesta unitat d'intervenció ha trepitjat un parany, que ha accionat un mecanisme casolà que ha disparat un projectil de caça.

Un parany trepitjat pel policia ha disparat una perdigonada

Un cordill feia de parany i quan el sergent l'ha trepitjat ha disparat el projectil de perdigons, que ha ferit al policia. Els seus companys han assegurat la zona i l'han traslladat fins a un punt exterior de la finca, on una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques l'ha traslladat, ferit lleu, a l'hospital Arnau de Vilanova.

Parany - Mossos

Imatge d'un dels paranys que han trobat els Mossos d'Esquadra a la plantació / CME

Després de l'incident, els Mossos han aturat la incursió i s'ha activat una unitat especialitzada de TEDAX, agents que es dediquen a la desactivació d'explosius, per fer recerca a la finca de nous paranys.

Sis trampes en diversos punts de la plantació

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, a la zona no han trobat cap dels jardiners de la plantació i no els han pogut detenir. La investigació segueix en marxa. Fins ara s'han trobat i desactivat sis paranys amb cartutxos d'arma de foc, similars al que ha ferit al policia i un parany de molles amb punxes, repartits pels cinc camps de plantacions que hi havia en aquesta zona d'Alcoletge.

La investigació es va iniciar fa dues setmanes durant un patrullatge preventiu per l'horta del Segrià quan una dotació policial va detectar diverses plantacions de marihuana. A més, van comprovar que a la zona hi havia una tenda de campanya on presumptament pernoctaven els vigilants de les plantes. Justament quan el sergent de l'ARRO s'ha acostat a la tenda, que estava buida, s'ha accionat el parany.

Els narcos es defensen dels lladres de marihuana

Aquest nou incident, amb un component de l'ARRO dels Mossos ferit, confirma un fet que els investigadors de la policia catalana ja fa temps que ho denuncien: cada cop els narcotraficants que es dediquen al conreu de la marihuana i a la seva exportació per tot Europa són molt més violents

Aquest parany que avui ha ferit un sergent de l'ARRO a Lleida estava preparat per dissuadir als lladres de marihuana, altres grups de narcos que roben la marihuana per posar-la a la venda.

És més, tal com va avançar ElCaso.cat, els Mossos han hagut de canviar d'estratègia per tal d'evitar ser rebuts a trets. Si abans es dissenyaven operatius més discrets, on els agents d'intervenció -ARRO, Brimo o el GEI- tiraven a terra la porta d'entrada per després assegurar la plantació, normalment en naus i pisos grans no habitats, ara han redissenyat l'operativa per fer-se notar abans d'entrar. L'objectiu és que els narcos no rebin als policies a trets.