Els Mossos d'Esquadra treballen contra rellotge per aclarir qui eren els responsables de les trampes que van ferir un agent i que n'haguessin pogut ferir molts més aquest dimecres a Alcoletge, al Segrià, en una plantació de marihuana amagada entremig de camps.

Les trampes de la plantació de marihuana eren mortals

Els paranys, com el que es va accionar i va deixar ferit a la cama un sergent de l'ARRO dels Mossos, estaven carregats amb cartutxos de caça, un fet que, segons la policia catalana, convertia les armes en mortals.

 

L'impacte que va rebre el component de l'ARRO quan va accedir a la zona de la tenda de campanya de la plantació, si arriba a ser en algun altre lloc del cos, hagués pogut acabar amb tragèdia.

Els agents especialistes en desactivació d'explosius i tècnics en armament, els TEDAX dels Mossos, van localitzar mitja dotzena de trampes amagades per tota l'extensió, unes vuit plantacions amagades en una zona de molt complicat accés. Algunes de les trampes no portaven munició, un fet que també va ajudar a evitar una desgràcia més gran.

No s'han pogut extreure tots els balins

Fonts de la policia catalana han confirmat que les trampes, si bé eren de fabricació casolana, tenien un potencial lesiu molt alt, tenint en compte el tipus de projectil que tenien muntat. El sergent va rebre un impacte a la zona del bessó, on se li van clavar 27 balins.

Molles 001

La trampa amb molles, trobada a la plantació de marihuana d'Alcoletge / CME

Després de ser traslladat a Barcelona, on va ser intervingut per extreure-li la munició, els metges no li han pogut retirar tots els balins de la cama. Si l'impacte hagués estat a la cara o en una zona vital, la història hauria acabat malament. El sergent segueix de baixa tot i que avança favorablement.

Càmeres per evitar que els hi robin la marihuana

A més de les trampes municionades amb cartutxos de caça, els especialistes del TEDAX de la regió policial de Ponent també van descobrir una trampa amb una molla amb punxes i també videocàmeres que detectaven moviment.

Parany - Mossos

Imatge d'un dels paranys que van trobar els Mossos a Alcoletge / CME

Les càmeres, connectades per IP, servien per alertar als jardiners de possibles intrusos a la plantació. Els Mossos estan convençuts que els paranys no estaven pensats per evitar l'acció de la policia, sinó que estava pensada per evitar narcos assalts, és a dir, que altres bandes de traficants es fessin amb la seva marihuana.

Sense detinguts

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a ElCaso.cat que, de moment, encara no s'han pogut identificar ni detenir els responsables de les vuit plantacions a la partida de Grenyana, dins del terme municipal d'Alcoletge. Les investigacions segueixen en marxa, i més després d'haver-se descobert aquest tipus de trampes, que, segons fonts de la policia catalana, és el primer cop que es detecten en plantacions a Catalunya.

Cams 001

Una de les càmeres que hi havia a les plantacions de marihuana desmantellades pels Mossos / CME

Els Mossos, però, sí que han optat per fer entrades i assalts en plantacions amb més seguretat des de fa temps, per evitar ser rebuts a trets si els narcos els confonen amb altres grups de traficants. Les màfies que es dediquen a la marihuana cada cop són més violentes, cada cop hi ha més armes i cada any, segons els Mossos, hi ha tres assassinats relacionats amb el tràfic d'aquesta droga.