Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un noi de 16 anys com a presumpte autor de la violació a una noia de la seva mateixa edat durant la festa de carnaval que es va celebrar dissabte passat al municipi de Riudecols, al Baix Camp. Els fets van tenir lloc de matinada a la via pública, aprofitant l'ambient festiu que es vivia en aquesta localitat de poc més de 1.000 habitants, on se celebra aquesta festivitat una setmana més tard del que sol ser habitual per no coincidir amb les grans rues que es fan en ciutats properes com Reus o Tarragona

El presumpte agressor va mantenir relacions sexuals amb la víctima, arribant a penetrar-la vaginalment, tot i que ella s'hi hauria negat. Tots dos són veïns de Riudecols i es coneixien perfectament, tal com ha avançat La Vanguardia. No ha transcendit, però, si aquella nit havien quedat per sortir junts o es van creuar a la festa per casualitat. La víctima el va poder reconèixer perfectament i va anar a denunciar-lo a una comissaria dels Mossos d'Esquadra l'endemà al matí. Diversos agents de la policia catalana el van acabar detenint dilluns en un altre municipi del Baix Camp acusat de ser el presumpte autor d'una agressió sexual a una menor.  

L'agressor, en llibertat provisional

Després de passar per les dependències policials, el noi va ser posat a disposició de la Fiscalia de Menors de Tarragona. El fiscal va reclamar que se l'internés en un centre de menors durant sis mesos com a mesura preventiva i que després quedés en llibertat fins a la celebració de l'audiència. A més, també va sol·licitar una ordre d'allunyament de 100 metres respecte a la víctimavói i la prohibició de contactar amb ella a través de qualsevol mitjà. El magistrat, però, va decretar que se'l posés en llibertat provisional i només va acceptar l'ordre d'allunyament per protegir la víctima, tot i que en l'escrit admet que hi ha indicis sòlids per considerar que és l'autor d'una agressió sexual.