Obren una investigació per un suposat abús sexual a diverses jugadores menors d'edat de la Unificació Club de Futbol (UCF) de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat gener un home, exmembre del club i de 28 anys, per agressions a les esportistes després de rebre una denúncia en aquesta direcció a una menor de 16 anys, segons ha avançat RAC1. Després de declarar va quedar en llibertat provisional, però el passat 17 d'abril va ser arrestat de nou per la seva possible implicació en un altre cas similar.

L'individu, que està essent investigat per la policia catalana i ja l'han apartat del club, és l'excoordinador de futbol infantil de la UCF del municipi barceloní. Tot apunta que està vinculat amb diverses agressions sexuals, la gran majoria d'aquestes comeses durant l'any passat. No obstant això, s'estan fent les indagacions corresponents per saber si també estaria relacionat amb un cas més antic de fa 10 anys. Existeixen en aquests moments dues denúncies presentades per les suposades víctimes, una al Jutjat d'Instrucció número 4 de Mollet del Vallès i l'altre al número 3 de Sabadell. La diferència entre un lloc i un altre sembla ser per on es van produir els fets.

La denúncia de l'abril de 2023 que va acabar amb la detenció de l'home el passat dia 17. Un cop va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Sabadell, el magistrat corresponent va decretar la seva llibertat provisional, la retirada del passaport, prohibició de sortida del territori, ordre d'allunyament de mínim 1.000 metres de la víctima i incomunicació per qualsevol via. A més d'una inhabilitació especial per a la realització de qualsevol professió, ofici o activitat, remunerada o no, que pugui estar en contacte directa o indirectament amb persones menors d'edat. 

L'home va ser acomiadat del club de futbol

Després de fer-se públiques les presumptes agressions sexuals per part de l'exmembre d'aquest club de futbol de Santa Perpètua de Mogoda, la direcció de la UCF s'ha compromès a revisar els protocols i formar el seu personal per evitar nous casos d'abusos de menors d'edat a l'entitat. A més, segons un comunicat de l'organització difós per l'ACN, han explicat que el passat gener quan van tenir coneixement de la primera denúncia van aplicar el protocol vigent i van acomiadar el treballador que en aquests moments està sent investigat per la policia catalana.

Segons han relatat, el silenci de la Unificació Club de Futbol es va produir perquè van seguir les indicacions dels Mossos d'Esquadra. I, aquesta setmana, un cop el cos policial els ha informat sobre noves denúncies de jugadores han pres la decisió, seguint instruccions de la policia, de traslladar el cas a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i explicar-lo a les famílies. La junta de la UCF ha condemnat "qualsevol classe d'assetjament, abús o agressió sexual" i s'han posat a disposició de les autoritats competents per col·laborar en la investigació.

Acusació particular

Una vegada el consistori ha tingut coneixement dels fets, seguint indicacions dels Mossos, han celebrat aquest dijous una reunió amb responsables municipals, de la policia local, del club i membres de les famílies dels equips femenins de la ciutat. La trobada va servir per traslladar els fets als afectats i oferir-los suport psicològic i jurídic. A més, l'ajuntament ha indicat que està estudiant personar-se com a acusació particular "per disposar de tota la informació del cas i oferir a les víctimes tot el suport". Tant la UCF com el govern municipal han condemnat els fets i s'han posat a disposició de les famílies i les autoritats policials i judicials.