Expulsat de l'escola de policia de la Guàrdia Urbana de Barcelona per presumptes tocaments a tres alumnes. Un aspirant a agent del cos local ha estat acusat d'aquests fets i l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha decidit apartar-lo temporalment i de forma provisional del curs, segons ha avançat La Vanguardia, i ha informat l'ajuntament perquè rebaixi el pagament de la prestació corresponent a aquesta formació. L'assetjament s'hauria produït durant les classes de defensa personal que els futurs policies duen a terme al centre.

Expulsió, investigació interna i expedient disciplinari

L'ISPC va obrir una investigació interna després que la setmana passada una aspirant comuniqués a un dels instructors que un dels seus companys lo havia tocat les parts íntimes durant una sessió de defensa personal. Arran d'aquesta alerta, dues víctimes més haurien confirmat haver patit tocaments sexuals per part d'ell. Les dones asseguren que l'home apartat cautelarment de l'escola policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona sobrepassava els límits del contacte físic a les sessions. L'Institut de Seguretat Pública, per tot això, ha obert un expedient disciplinari i la investigació interna haurà de determinar la continuïtat del presumpte autor dels fets. A més, no es descarta portar el cas davant de la justícia.

L'home acusat dels tocaments íntims va aprovar l'última ronda d'oposicions que va convocar l'Ajuntament de Barcelona per ocupar una de les 150 places d'agent de la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal. Però davant d'aquest fets, a més de l'expulsió cautelar, la direcció del centre de formació ha ofert a les víctimes acudir als tribunals i el cos municipal ha facilitat la seva total col·laboració amb la investigació.

No és el primer cop que hi ha tocaments o abusos per un aspirant de la Guàrdia Urbana

Però aquests fets no és el primer cop que succeeixen a l'escola policial on es formen els futurs agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona. A l'abril de 2022 un aspirant va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per presumptament haver abusat sexualment de quatre companyes d'estudis. L'individu hauria comès les agressions en un local de Sabadell (Vallès Occidental) en una festa de promoció.