Els Mossos d'Esquadra han detingut un home en relació amb l'assassinat, el 19 de novembre de 2021, de Valentín Moreno, el conegut assassí de la Vila Olímpica. Moreno va ser executat al mig del carrer al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Diverses persones en bicicleta se li van apropar per darrere, un d'ells li va clavar dos trets al cap per l'esquena, i van fugir del lloc. Els serveis sanitaris el van traslladar fins a l'hospital de Can Ruti de Badalona, on va acabar morint hores després a conseqüència de la gravetat de les ferides.

Després de gairebé any i mig d'investigació, aquest passat dimecres es va detenir un home acusat de participar en l'execució. També es va detenir la seva parella, que va quedar en llibertat poc després en considerar que només podia ser acusada d'encobriment. Els investigadors creuen que el detingut, que ha ingressat a presó aquest divendres després de passar a disposició judicial, hauria orquestrat l'assassinat de Valentín Moreno. El mòbil del crim seria una disputa per tràfic de drogues i un deute econòmic que l'assassí de la Vila Olímpica hauria acabat pagant amb la seva pròpia vida. La investigació per part dels Mossos segueix oberta, ja que es considera que hi ha més persones implicades en el crim.

Una llarga vida delinqüencial de Valentín Moreno

Valentín Moreno Gómez era molt conegut per la seva vida delinqüencial. Se'l coneixia com l'assassí de la Vila Olímpica després que l'any 2000 liderés la pallissa mortal que va posar fi a la vida de Javier Robledo Peña en aquesta zona de Barcelona. El mateix dia dels fets, Valentín Moreno feia els 18 anys i, per unes poques hores, va ser jutjat com un menor d'edat i condemnat a vuit anys d'internament en un centre de menors i tres anys més de llibertat vigilada. 

Posteriorment, se l'havia detingut l'any 2009, quan estava gaudint del tercer grau, per una pallissa amb motius racistes en un partit de futbol, i l'any 2017, per agredir personal mèdic a l'Hospital del Mar quan no el deixaven entrar a la zona en què havien ingressat al seu pare. A més, estava molt relacionat amb el món delinqüencial i del tràfic de drogues al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, el lloc on va nàixer i on 39 anys més tard va acabar perdent la vida d'un tret al cap.